Maneerat

"Maneeratia voi suositella lämpimästi, ja koska etenkin alkuruokalista on laaja, paljon kokeiltavaa jäi jäljelle. "

5.10.2013

Vieraileva toimittaja kirjoittaa ravintoloista vegaaninäkökulmasta. Hänkin on kovin, kovin nälkäinen.

Moni ystävä suositteli Maneeratia, kun kyselin vinkkejä hyväksi kirjamessuillan ravintolaksi. Onneksi kollega myös vinkkasi, että kannattaa tehdä ehdottomasti pöytävaraus, sillä paikka on pieni. Valitettavasti oli tapahtunut pieni sekaannus, sillä saapuessamme meidän piti odottaa vartin verran, että pääsimme pöytäämme. Henkilökunta oli kovin pahoillaan, mutta meitä ei haitannut, sillä Daily News oli ihan lähellä ja halusimmekin drinkit ennen ruokaa.

Seurueemme saapui juomien vahvistamana paikalle, ja pienen pöytien yhdistelyn ja erottelun jälkeen pääsimme istumaan. Paikasta sai olutta, mikä helpotti orastavaa kauhuamme. Nimittäin kun alkoholijuomapulloja ei näkynyt missään, pelästyimme joutuneemme oikeudettomaan paikkaan. Kollegat alkoivat jo luoda minuun synkkiä katseita. Onneksi saimme kuitenkin pikaisesti Singhat eteemme ja saatoimme keskittyä ruokalistan tutkimiseen.
Päätin ottaa tulista papaijasalaattia ja pääruoaksi vihreän tofucurryn. Tarjoilija kysyi ystävällisesti heti, haluanko ruokani ilman kalakastiketta.

Papaijasalaatti oli oivallista, juuri niin tulista kuin toivoinkin. Se on thaikeittiön suosikkejani, mutta sitä saa harvoin hyvin tehtynä. Jo tämä nosti Maneeratin saman tien suosikkiravintoloiden joukkoon. Pääruokakin oli hyvää, joskin tofu oli valitettavasti sitä hieman pesusienimäistä laatua, joka tahtoo jäädä mauttomaksi. Monipuolinen vihreä curry korvasi kuitenkin kaikki puutteet. Se ei ollut paras Suomessa syömäni thaicurry, mutta varsin oiva joka tapauksessa.

Maneeratia voi suositella lämpimästi, ja koska etenkin alkuruokalista on laaja, paljon kokeiltavaa jäi jäljelle. Ystävieni kokeilema korvasienikeitto vaikutti todella hyvältä. Tofucurryn saa myös punaisena ja massaman-versiona. Ystäväni tilasi jälkimmäisen, ja se oli hyvää, mutta omaan makuuni ehkä hieman liian laimeaa. Tosin papaijasalaatin jälkeen ei pitäisikään kokeilla mitään herkän makuista. Tänne tulen uudestaan kokeilemaan jotain muuta kuin tulista unelmaa.

PÄIVITYS 12.9.2019:  Vaikka arvio on vuodelta 2013, se on edelleen ajantasainen. Olen käynyt syömässä Maneeratissa useamman kerran ja se on yhä parhaimpia thaimaalaisia ravintoloita Suomessa.

Maneerat
Käsityöläiskatu 1
Turku

ti-to 11-18
pe 11-21
la 12-21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,