Aloha Ramen

"Aloha tarjoaa laadukkaita mykyjä, mikä on edelleen valitettavan harvinaista."

3.10.2019

Tampere oli vuosia kaupunki vailla ramenia, kun Hanabi lopetti. Sitten keväällä aukesi yhtäkkiä kaksi ramen-ravintolaa: ensin Maka Ramen kauppahalliin maaliskuussa, sitten Aloha Ramen Tuomiokirkonkadulle toukokuussa. Kävin kummassakin sillä välillä, kun Hyvän kurkun uusia sivuja rakennettiin, mutta varsinaisen arvion pääsin nyt tekemään ensimmäiseksi Alohassa. Maka Rameniin palaan tuonnempana.

Ennen tätä arvioreissua ehdin lounastaa Aloha Ramenissa kaksi kertaa. Ensimmäinen oli heinäkuussa, jolloin söin lounasyhdistelmän ramen & mykyt. Mykyt olivat japanilaista gyoza-tyyliä, tarkemmin ”pannuun tarrautujia”. Maku oli erinomainen, ja pelkästään oivallisten mykyjen takia täällä kannattaa käydä.

Rameniin en ollut kuitenkaan ensivisiitillä niin tyytyväinen, sillä misoliemen maku oli melko laimea. Lisukkeena ollut paistettu tomaatti oli kova eikä levittänyt makuaan yhtään. Reaktioni saattoi olla turhan kärttyinenkin, sillä useampi tuttu kehotti Hyvän kurkun Facebook-päivityksen luettuaan minua kokeilemaan uudestaan.

Elokuussa palasin lounaalle, ja otin saman misoliemisen ramenin mutta nyt en myky-yhdistelmää. Kokemus oli täysin päinvastainen, sillä nyt liemessä oli todella paljon makua, ja se oli jopa tymäkän suolainen! Minulle se sopi kesäisenä päivänä, mutta varmasti toisille liemi olisi ollut liian suolaista. Myös tomaatti oli käräytetty kunnolla, ja viimein ymmärsin sen funktion. Kun sitä törkki syömäpuikoilla palasiksi, liemeen tuli samaan aikaan happamuutta että makeutta. Raaka-aineisiin oli lisätty edamame-pavut, mikä toimi tosi hyvin.

Päätin tälläkin kertaa kokeilla ramenia, koska epätasaisuudesta oli minulle maininnut myös yksi Hyvän kurkun lukija. Alkuun tuskastuin, sillä misoliemi oli nyt päältä katsoen liian kirkasta ja hennon makuista. Liemen maku kuitenkin syveni syödessä, eli miso lie vain hieman erottunut, kuten joskus käy. Suolaisuudessa annos oli edellisten välimaastossa, minulle juuri sopiva. Alun epäily vaihtui tyytyväisyydeksi.

Vaikka en ole vielä ”virallisesti” ehtinyt arvioida Maka Ramenia, sanottakoon kuitenkin, että yhden vierailun perusteella siellä nuudelit ovat huomattavasti korkeatasoisempia – ja se on tässä ruokalajissa tärkeää. Alohassa nuudelit ovat aika tuttua perustavaraa. Toisaalta Aloha tarjoaa laadukkaita mykyjä, mikä on edelleen valitettavan harvinaista. Molempi parempi, siis.

Liemen epätasaisuudesta huolimatta päädyn suosittelemaan Aloha Ramenia, etenkin mykyjen ansiosta. Listalla on myös vegaanisia kimchiannoksia, joita on kehuttu. Ja hyvä kimchi kiinnostaa aina. Palaan tänne ensi kerran varmaan illalla, jolloin pääsen kokeilemaan myös alkuruokia.

Aloha Ramen
Tuomiokirkonkatu 40
Tampere

ma–to 11–21
pe 11–22
la 14–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset