Frida’s

"Melkoista luksusta: niin paljon tacoja kuin haluat!"

26.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Vuosien ajan hyvän meksikolaisen löytäminen Suomesta tuntui olevan täysi mahdottomuus, ja olin kurkkuani myöten täynnä kloonattuja tex-mex-viritelmiä. (Jenkkivaikutteinen meksikolainenhan voi tietysti olla hyvääkin, mutta jostain syystä sen kanssa mennään aina sieltä, mistä aita on matalin.) Vihdoin asiat alkoivat muuttua, ja viime vuosina olen syönyt erinomaista meksikolaista Oulussa Coyoacánissa, Turussa Taco Nitossa ja Helsingissä Tacqueria El Reyssä.

Valitettavasti suosikkipaikkani La Victoria lopetti taannoin Turun Kauppahallissa, mistä olen edelleen suruinen. Myös pari lupaavaa helsinkiläistä paikkaa lopetti ennen kuin ehdin tutustua niihin, sillä välillä kaupungissa oli suoranainen meksikolaisen ruoan aalto. Mutta päivittäessäni Hyvän kurkun to eat -listaa törmäsin uuteen kehuttuun meksikolaisravintolaan Frida’s Helsingissä. Se on näköjään avannut alkukeväästä. Sovin lounastapaamisen kollegoiden kanssa, sillä ravintola näytti tarjoavan tasaisesti myös vegaanista ruokaa lounasaikaan.

Lounas ravintolassa näkyy olevan aina tacobuffet, jossa myös kasvispuolella (aina ilmeisesti vegaanista) on päivittäin vaihtuva pääproteiini tofusta seitaniin, Oumph!iin ja moneen muuhun valmisteeseen. Ihanaa, koska kaikilla on omat hyvät puolensa. Tällä kertaa tarjolla oli Vöneriä perunoilla, sipulilla ja ehkä kaktuksella sekä kastiketta, joka oli mielestäni tehty pavuista. Tosin listassa luki adobo, joka viittaa tiettyihin chililajikkeisiin. Ehkä tämä oli muunnelma perinteisestä tai ruokalajia oli vaihdettu. Todella hyvää se oli joka tapauksessa. Lisukkeina oli maissia, tomaattikastiketta ja korianteria.

Kaikki syötiin joko vehnätortilloiden tai aitojen ja mielestäni tosi laadukkaiden maissitacojen kanssa. Melkoista luksusta: niin paljon tacoja kuin haluat! Tosin koska meillä oli pitkä ja perusteellinen keskustelu edessä, söin vain neljä, jotta en vaipuisi ruokakoomaan.

Salaattipöytä oli sekin todella hyvä. Jopa yleensä väsynyt pasta-oliivisalaatti toimi erinomaisesti, puhumattakaan taiten tehdystä kukkakaalisesta ja pinaattisesta salaatista sekä hämmentävän hyvin marinoiduista korianterisista tomaateista. Nachot olivat erinomaisia – olisivatko talon omaa tekoa, sillä vastaavanlaisia saa tosi harvoista paikoista.

Tämä oli valloittavan hieno lounaskokemus! Kollegani olivat innoissaan, sillä paikka oli heidän toimistonsa kulmilla. Tänne palaan varmasti vielä monta kertaa, ja suosittelen mitä lämpimimmin. Iltatarjonnasta en päässyt kotisivujen perusteella perille, mutta käyn kyllä joskus vaikka kirjamessureissulla vilkaisemassa. Drinkkejähän saa joka tapauksessa. Kyllä sitä pelkän mojitonkin vuoksi kävelee.

Frida’s
Lönnrotinkatu 18
Helsinki

ma 11–14
ti–to 11–14, 17–21
pe 11–14, 16–22
la 16–22
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset