Maka Ramen

"Liemi on huumaavan hyvää."

4.12.2019

Maaliskuussa Tampereen kauppahalliin aukesi vihdoin ramen-ravintola, loistavan Maka Sushin uusi aluevaltaus. Mehän olimme olleet Tampereella pitkään ilman rameneita sen jälkeen, kun Hanabi lopetti vuosia sitten. Pääsimme vaimon kanssa käymään lounaalla toukokuussa ja ihastelimme täydellistä misolientä, loistavia nuudeleita ja juuri meidän mieleistämme kimchiä. Se oli varmaankin paras syömäni ramen-kulho koskaan missään. Arviota en kuitenkaan kirjoittanut, koska Hyvän kurkun uutta sivustoa vielä rakennettiin.

Sen jälkeenhän kaupunkiin aukesi myös Aloha Ramen, joka pääsi sattuman sanelemana ensimmäiseen arviointivuoroon. Nyt on kuitenkin tienraivaajan vuoro.

Asettauduin tiskin ääreen istumaan ja tilasin vegaanisen annoksen. Myyjä ilmoitti saman tien, että nuudelit ovat sitten lasinuudeleita. Tämä oli aikamoinen yllätys ja järkytyskin, koska olin pitänyt nuudeleista edellisellä kerralla niin paljon, ja vehnänuudelit tietysti kuuluvat rameniin. Kuulemma nuudelit ovat vaihtuneet useaan otteeseen, joten toivottavasti he löytävät jossain vaiheessa hyvät vegaaniset nuudelit. Toki myös ilolla söisin sobanuudeleita, vaikka se ei perinteiseen rameniin tietysti kuulukaan. (Ai kun joku tarjoaisi zaru soba -annoksia!) Liukkaat lasinuudelit olisivat olleet itselleni viimeinen vaihtoehto juuri tähän ruokaan, koska ne vievät olennaisen esteettisen, suutuntumaan sekä liemen ja tärkkelyksen yhteispeliin liittyvän ulottuvuuden annoksesta.

Harmistukseni alkoi haihtua kuitenkin hiljalleen, kun kulho nostettiin eteeni. Misoliemestä kohosi herkullinen tuoksu, ja aineksina oli norilevää, maissia, silputtua sokerihernettä, retikkaa, oivallista rapsakkaa kimchiä sekä pehmeää tofua. Maustamaton pehmeä, melkein silkentofu varmasti jakaa mielipiteitä, mutta minusta se on juuri sopivin tähän annokseen.

Maka Ramen tarjoaa juuri sellaisia hentoja japanilaisia makuja, joista pidän, ja makumaailmaltaan se menee minulle Aloha Ramenin edelle. Liemi on huumaavan hyvää. Toivottavasti he kuitenkin löytävät kunnolliset vegaaniset nuudelit.

Maka Ramen
Tampereen kauppahalli
Hämeenkatu 19
Tampere

ti–la 11–15

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset