No Pizza

"Jokaisen suullisen mukana tulvahti monitahoinen sienten maku ja tuoksu."

24.2.2020

Kotipizza avasi Citycenterin eli Makkaratalon kakkoskerroksen food courtiin kesällä 2018 pilottiravintolan No Pizza. Tunnustan rehellisesti, että ajatus Kotipizzan nuorekkaan rennosta pizzeriasta, joka Markkinointi & Mainonnan mukaan ”puhuttelee millenniaaleja” ja jolla STT:n tiedotteen mukaan on ”digitaalisesti täydennetty asiakaskokemus”, ei valtavasti innostanut. Eihän tällainen voisi olla lainkaan minun juttuni. Luonnollisesti olin täysin väärässä.

Olen arvioinut Citycenterin kakkoskerroksen ruokapaikoista Döner Harju Cityn, Hey Poken ja Social Burgerjointin. Olisin saattanut sivuuttaa No Pizzan kokonaan, mutta onneksi huomasin tammikuussa Facebookin Vegaaninen Helsinki –ryhmässä kiinnostavan annoskuvan ja yllättävän paljon ylistystä ravintolan soikeista pizzoista.

Olin ehtinyt käydä jo aiemmin kärkkymässä pizzaa kerran tai pari ennen junan lähtöä, mutta silloin jonoa oli kiireeseeni nähden liiaksi. Tällä kertaa yhdistyivät sopivan kokoinen nälkä, reilu tunti odotteluaikaa ja lyhyt jono.

Listalla on valmiiksi vegaaninen margherita-pizza sekä kaksi vegaaniseksi muunnettavaa: rosmariini-peruna-pinaatti sekä sieni-kukkakaali-lehtikaali. Valitsin viimeisen, ja pöytään kannettiin aika paljon turkulaisen Tintån tuotoksia muistuttava kiekko, josta kohosi herkullinen sienten aromi.

Vegaaniseksi muunnetussa ”Mushroom mushroom” –pizzassa on vegaanista juustoa, josta en ole yleensä laisinkaan innostunut pizzoissa. Blogin arvioissa ei juuri juustoisia pizzoja näykään. No Pizza kuitenkin tarjosi toistaiseksi ehdottomasti parhaan vegaanijuustoisen pizzan, joka kaiken kukkuraksi oli parhaimpia pizzakokemuksia viime aikoina! Totta kai taiten tehdyt napolilaistyyliset pizzat tai aidot pizza al tagliot menevät edelleen kaiken muun edelle, mutta niiden jälkeen tämä oli kiinnostavimpia ja onnistuneimpia pizza-aterioita, joita muistan koko blogiuraltani.

Pizzapohja oli ohut ja rapeaksi paahtunut – hyvin lähellä klassista roomalaista pizzaa. Juuston ja valkosipulisen kastikkeen sekoitus oli onnistunut, kukkakaali oli jäänyt rapeaksi ja lehtikaali oli maustettu hyvin. Mutta ennen kaikkea jokaisen suullisen mukana tulvahti monitahoinen sienten maku ja tuoksu: kantarellia, portobelloa ja tattijauhetta. Tämä oli todennäköisesti paras syömäni sienipizza roomalaisten herkkutattisten al taglio-palasten jälkeen.

Palaan tänne ehdottomasti, ja ensi kerralla testaan perunaisen pizzan. Saas nähdä, onnistuuko No Pizza siinä yhtä hyvin kuin sienten kanssa. Mutta joo, tällainen elämys Kotipizzalta sitten. Kirjaa kansien perusteella ja niin edelleen.

No Pizza
Citycenter, 2. krs
Kaivokatu 8
Helsinki

ma–ti 11–20
ke–to 11–21
pe–la 11–23
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset