Hyvä kurkku Roomassa, osa 5: ravintola So What?!?

"Pignetton alue on iltaisin varmasti kiinnostava, vaikkei se meitä houkuttanutkaan. Tällaisia maalaishiiriä."

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.
Jostain syystä vegaaniravintolat tahtovat olla toistensa näköisiä. Kun astuimme sisään So What?!? -ravintolaan Pignettossa, olisimme voineet aivan hyvin tulla tamperelaiseen tai helsinkiläiseen paikkaan. Tarjoilijakin näytti ihan tutulta, entiseltä aktiivikollegalta vanhoilta Oikeutta eläimille -ajoilta. Kassan yläpuolella oleva kyltti toivotti kaikki punkkarit tervetulleiksi. Oli ravintolassa toki omaakin ilmettään. Seinillä oli julmetusti scifi- ja kauhuelokuvien julisteita – etenkin hämmentävä italialaisen ”Avaruusseikkailu 2002”-elokuvan mainos. Syödessämme sain myös katsella seinästä tuijottavaa H. P. Lovecraftin ja Shub-Niggurathin sekasikiötä.
Pignetto on Rooman uusimpia trendikkääksi muuttuvia alueita. Aiemmin se oli etenkin iltaisin vaarallisena pidetty asuinalue, jonne turistin ei missään nimessä kannattanut mennä. Nykyään siellä sikiää baareja ja kuppiloita. Trastevere muuttui kauan sitten turistirysäksi, ja kaunis rakas Montikin alkaa vakiintua hassujen hattujen, muhkeiden partojen ja ironisten viiksien valtakunnaksi. Uutta ja ”aitoa” etsivät vaeltavat ilmeisesti nyt Pignettoon, ja osa varmasti pakenee jo jonnekin muualle, koska Pignettokin lie mennyt pilalle ja hehän olivat siellä ennen kuin se oli suosittu.
Me emme etsineet matkallamme iltabaareja tai klubeja, vaan kävimme Pignettossa etsimässä roomalaista harvinaisuutta, täysin vegaanista ravintolaa. Vegaaniskenen kliseistä huolimatta So What ?!? -ravintolan keittiö on italialaistyylinen, eli tarjolla ei ole vain tuttua intialaisvaikutteista seitanmössöä, linssikeittoa ja falafeleja. Niissä ei tietenkään ole mitään vikaa, mutta oli mukava kokeilla sellaistakin italialaista vegaaniruokaa, joka laajenee tuttujen klassikkojen ulkopuolelle mutta pitää kiinni keittiön tyylistä.
Valitettavasti onnistuin tilaamaan aika huonot ruuat ja kaiken lisäksi kaksi liki samanlaista papuruokaa, koska tulkitsin listan kuvausta hieman väärin. Alkuruuaksi ymmärsin tilaavani tulisen papusalaatin (ainakin infernalen oletin viittaavan tulisuuteen) mutta sainkin kulhollisen melko mautonta papumuhennosta. Pääruuaksi halusin kokeilla lempiruokaani pasta e ceciä eli kikhernepastakeittoa. Sekin oli valitettavasti aika mauton, ja siitä puuttui kokonaan tomaatti, jota on ollut kaikissa kokeilemissani versioissa ja useissa lukemissani resepteissä. Tässäkin maustaminen oli unohtunut.
Vaimoni ruokatilaukset sen sijaan olivat napakymppejä. Alkuruuaksi oli herkullisia munakoisokääryleitä yrttitofutäytteellä. Harvoin saa niin onnistunutta tofua, ja munakoiso oli valmistettu suussa sulavan pehmeäksi. Pääruoaksi hän sai tagliatelle-pastaa salvialla ja nokkosella tai jollain muulla villiyrtillä. Maku oli haastava mutta kummankin mielestä erinomainen.
Tilasin jälkiruuaksi piirakanviipaleen. Se oli aika tuhti ja minulle liian makea, juuri sellainen kuin vegaanijälkkärit helposti tahtovat olla.
So What?!? ei siis ole kovin tasalaatuinen paikka. Siellä kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä, koska se on harvinainen ja kannatettava ilmestys Roomassa ja koska listalla on täysosumia. Pignetton alue on iltaisin varmasti kiinnostava, vaikkei se meitä houkuttanutkaan. Tällaisia maalaishiiriä.
So What?!?
via Ettore Giovenale 56–58
Rooma
ma, ke–su illallinen alkaa 19.30
lounas la–su 12.30 lähtien
Kotisivut: http://www.sowhatvegan.com/it/ 
Facebookissa

No map

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset