Jätskibaari Vohveli

"Olin saanut juuri aiemmin samalla viikolla ehkä elämäni parasta suklaasorbettia Oulussa, ja nyt Porissa tuli eteen huipputason marjasorbetti. Mitä Suomelle on tapahtunut?"

7.11.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kuulin tästä muutaman vuoden toimineesta paikallisesta jäätelökahvilasta taannoin käydessäni Porin Kauppahallissa. Huomasin, että luomukaupassa oli myynnissä vegaanista suklaa-kookosmaitojäätelöä. En pystynyt valitettavasti ostamaan sitä mukaan, mutta myyjä kertoi paikallisista jäätelönvalmistajista, jotka myyvät tuotteitaan Isossa Karhussa olevassa kahvilassa ja kesäisin myös erillisellä terassillaan Kauppakeskus Teljäntorissa. Silloin en ehtinyt käymään, mutta nyt tuli tilaisuus, kun kulutin aikaa vaimon ja anopin ostosreissun ajan.

Suklaajäätelöä ei löytynyt tiskiltä, mutta tarjolla oli vegaanista mansikkasorbettia. Se oli todella hyvää: selvästi pelkkään mansikkapohjaan tehty eli ei lainkaan esanssista eikä myöskään yhtään liian makeaa. Olin saanut juuri aiemmin samalla viikolla ehkä elämäni parasta suklaasorbettia Oulussa, ja nyt Porissa tuli eteen huipputason marjasorbetti. Mitä Suomelle on tapahtunut?

Olen kaivannut hyvää marja- tai hedelmäsorbettia Rooman kokemuksien jälkeen, mutta tähän mennessä en ollut saanut läheskään niin hyvää. Olen esimerkiksi kokeillut tamperelaisen Minettin tuotteita kolme kertaa, mutta en vain ole pitänyt niistä – ne ovat minun makuuni liian makeita, ja vaimo on samaa mieltä. Tässä maistui tuore mansikka aina siemeniä myöten, kun sokeri tai esanssisuus ei peittänyt makua. Vohvelin sorbetti ei joutuisi häpeämään roomalaisessa seurassa.

Täytyy tulla testaamaan muitakin makuja. Kuulemma vegaanisia jäätelöitä on tarjolla aina, mutta maut vaihtelevat, joten on tuurista kiinni, pääsenkö kokeilemaan suklaakookosjäätelöä. Mutta tietysti jos useampi osuu syömään näitä, ehkä tarjontakin monipuolistuu. Sorbettiahan voi suositella lämpimästi kenelle tahansa, koska se on erinomaista ruokavaliosta riippumatta.

PÄIVITYS 12.9.2019:  Olen käynyt Jätskibaarissa vähintään kerran vuodessa arvion kirjoittamisen jälkeen, ja se on edelleen häkellyttävän hyvä paikka. Tällaista sorbettia ei saa mistään muualta Suomesta. Suklaakookoskin oli hyvää!

Jätskibaari Vohveli
Iso Karhu
Yrjönkatu 14
Pori

ma–pe 10–20
la 10–18
su 12–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,