Ravintola Leo

"Oivallista kausiruokaa syksyiseen talvipäivään."

4.12.2015

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tamperelainen vegaaniruokablogi Gastropapu kertoi jo yli vuosi sitten, että Kauppahallin luomuravintola Leo tarjoaa joka päivä lounaalla vegaanista ruokaa. Annos on aina sama, kasviscurry. Pääsin vihdoin testaamaan sitä vapaaehtoispäivystyksen lounastauolla.
Oli kylmä ja sateinen päivä, joten lämmin curry kuulosti hyvältä. Sain eteeni syvän lautasen, jossa oli täysjyväriisiä, currya ja yksinkertainen salaatti tomaatista, kurkusta ja lehtisalaatista. Salaatin ainekset olivat hyvälaatuisia, ja onneksi salaatinkastikekin oli vegaanista. Leipäkin oli ainakin tällä kertaa vegaanista.

Curry oli tehty selvästi suomalaiseen makuun jostain valmiista maustesekoituksesta, joten siinä ei ollut sellaista syvyyttä, jota saa hyvistä intialaista ravintoloista. Tämä ei kuitenkaan haitannut, sillä miedosti tulinen ja täyteläinen maku sopi hyvin muhevien juuresten kanssa. En kysellyt aineksista tarkemmin, mutta curryssa oli ainakin porkkanaa, perunaa, kukkakaalia ja herkullista kurpitsaakin, mikäli tunnistin makean maun oikein. Cashewpähkinät toivat annokseen proteiinia. Hieman puuromainen täysjyväriisi toimi kastikkeen kanssa erinomaisesti, etenkin kun ne sekoittuivat kunnolla toisiinsa.

Oivallista kausiruokaa syksyiseen talvipäivään. Varmasti käyn täällä uudestaankin. Kovin usein tuskin, koska annos on aina sama, mutta ei se haittaa, koska tuolla alueella on monia vaihtoehtoja. Yksi hyvä on joskus ihan tarpeeksi.

Ravintola Leo
Tampereen Kauppahalli

ma–pe 8–18
la 8–16

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset