Mount Ganesh

"Listalta puolen tusinaa pääruokaa saa vegaanisena."

6.4.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin luennoimassa Joensuussa ensimmäisen kerran yli kymmeneen vuoteen, ja pitkän junamatkan ja esiintymisen jälkeen tiesin kaipaavani tukevaa illallista ja olutta. Facebookin Vegaaninen Joensuu –ryhmän avulla löysin nepalilaisen ravintolan Mount Ganesh. Vaikka olen löytänyt erinomaista vegaanista ruokaa muutamassa intialaisessa, nepalilaisissa valikoima tahtoo olla heikompi. Tosin helsinkiläisessä Mount Kailashissa on kuulemma loistava vegaanisen ruuan tarjonta, mutta sinne en ole vielä ehtinyt.

Istuimme vanhan kaverin kanssa syömään ja tilasimme molemmat alu chana masalaa eli perunaa ja kikhernettä masala-kastikkeessa. Olin maistanut tätä ruokaa viimeksi intialaisena versiona Oulussa erinomaisessa Garam Masala –ravintolassa. Henkilökunta osasi heti neuvoa annosten vegaanisuudessa ilman mitään säätöä: naan-leipä korvattiin papadumeilla ja raita jätettiin pois. Listalta puolen tusinaa pääruokaa saa vegaanisena, ja Nagarkotin tapaan löytyy myös tofuruokia.

Alu chana masala oli eri tyylistä kuin Garam Masalassa. Oulussa kastike oli vahvan kookoskermaista, nyt taas pikemmin sakeaa mausteista lientä. Tämäkin oli erinomaista, joskin tulisuutta olisin kaivannut hieman lisää. Joukossa oli runsaasti tuoretta inkivääriä isoina palasina, mikä tuki perunan ja kikherneen makuja. Ylipäätään pidän pääruuista, joissa peruna on klassisen ”köyhän keittiön” tapaan pääraaka-aine, ei pelkkä lisuke. Samankaltaisia pasta- ja keittoannoksia löytyy italialaisestakin keittiöstä.

Vaikka peruna ja kikherne eivät olleet ihan huippulaatuisia (kevättalven peruna ei vaan maistu enää niin hyvältä), kastikkeen maut tekivät annoksesta liki erinomaisen. Olin erittäin tyytyväinen, etenkin kun kyytipojaksi sain rakasta Tikka Gold –olutta. Esimerkiksi Tampereella ei saa mielestäni näin hyvää vegaanista nepalilaista. Seuraavalla kerralla täytyy testata myös jotain tofuruokaa. Toivottavasti seuraavaan reissuun ei mene vuosikymmentä.

Mount Ganesh
Kauppakatu 23
Joensuu

ma–pe 10.30–22
la 11–23
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset