Pala Café

"Tiskillä oli yllättäen vegaanisia brownieita, jotka ovat heikkouteni."

15.4.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Minulla oli aikaa tapettavana ennen ensiapupäivystyksen alkua, ja tarvitsin aamupalaa. Tuolla suunnalla keskustaa ei ole vakiopaikkoja, tai tutut lounaskahvilat eivät olleet vielä auki, joten päätin kokeilla Siperiassa olevaa Pala Caféta. Vanha tuttu perusti vanhan ketjukahvilan paikalle oman kahvilansa jokin aika sitten, ja vaikka olin hakenut sieltä usein sumppia, en ollut kysellyt vegaanitarjonnasta.

Vitriinissä ei ollut mitään suolaista, mutta myyjä ilmoitti, että minulle tehtäisiin falafelvoileipä. Se kuulosti oikein hyvältä, joten istuuduin odottamaan soijalattea maistellen. Leipä tuotiin minulle nopeasti. Välissä oli runsaasti kasviksia ja falafeleja, jotka oli litistetty, mikä toimi oikein hyvin. Itse falafelit eivät olleet kummoisia: tavallisia hieman yrttisen makuisia einesfalafeleja varmaan, mutta niiden päälle oli laitettu herkullista yrttiöljyä. Ei tämä suosikkileipien joukkoon mennyt, mutta varmasti kokeilen uudelleenkin, jos olen tuolla suunnalla pikkusuolaisen tarpeessa.

Minulla oli vielä aikaa, joten vilkaisin myös makeaa tarjontaa. Tiskillä oli yllättäen vegaanisia brownieita, jotka ovat heikkouteni. Brownie ei ollut ihan minun makuuni sopivin, sillä se oli hyvin paksun ja tahmean tuntuinen – mutta tiedän monia, jotka hakevat brownielta juuri tätä.
Joka tapauksessa taas uusi vegaaniystävällinen kahvila löytyi Tampereelta.

Pala Cafe
Finlaysonin alue
Siperian aukio
Itäinenkatu 9
Tampere

ma–pe 7.30–21
la 10–21
su 11–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,