3D Crush Café

"Jäätelö oli herkullista, täydellistä, aivan mahtavaa. Ymmärrän, jos suolapähkinäinen suklaatoffee ei maistu kaikille, mutta minä rakastan sitä."

23.9.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Huomasin istuvani pastellisävyisessä melko pinkissä kahvilassa, jossa on pupuja ja 3D-tulostimia, ja juovani kaakaota. En juo oikeastaan koskaan kaakaota. En myöskään silittele pupuja enkä ole erityisen kiinnostunut 3D-tulostamisesta muuten kuin yleisellä materiaalitalouden tasolla. Siinä kuitenkin kaakaota ryystin, söin vegaanista jäätelöä ja luin Hiroshiman poika -sarjakuvakirjaa. How did it come to this?

Syytän Gastropavun Liinaa. Hän oli huomannut ”Pupukahvilan” vegaanitarjonnan jo alkuvuodesta ja oli käynyt kokeilemassa useampaan kertaan. Ennakkoluuloisena olin kuitenkin jättänyt paikan alhaiselle prioriteettitasolle to eat -listassani, semminkin kuin hyviä kahviloita on kertynyt jo kosolti. Minun oli tarkoitus mennä Telakalle lukemaan ja kirjoittamaan, mutta se oli kiinni yksityistilaisuuden takia. Minun piti tapaa aikaa noin tunnin verran, ennen kuin tapaisin ystäviäni, ja 3D Crush Café oli sopivan lähellä.

Kuten olen ennenkin todennut, olen pulska erittäin keski-ikäinen ja aika usein väsynyt mies, joten pirteän pinkki kahvila hyrisevine 3D-tulostimineen oli pikkuveljeni sanoin ”käpäyttävä” kokemus. Gastropavun Liina oli kuitenkin kuvaillut Snickersin makuyhdistelmiä tavoittelevaa jäätelöä, joten rohkaisin mieleni. Nuori mies tiskin takana oli innokas ja ystävällinen, ja hän esitteli vegaanivaihtoehtoja perinpohjaisesti.

Mättö-nimistä Snickers-inspiroitunutta jäätelöä oli toki saatava. Sen lisäksi päätin kokeilla maustettua kaakaota, ja valitsin mauiksi omenan ja kanelin. Hyllystä löytyi edellä mainittu sarjakuvataiteen mestariteos, jota en ollut lukenut moneen vuoteen, joten istuuduin nauttimaan kirjan ääreen.

Jäätelö oli herkullista, täydellistä, aivan mahtavaa. Ymmärrän, jos suolapähkinäinen suklaatoffee ei maistu kaikille, mutta minä rakastan sitä. Kahvilakokeiluistani huolimatta syön itse asiassa makeaa melko harvoin, mutta esimerkiksi Helsingin Vegekaupassa käydessäni sorrun aika usein vegaaniseen Snickers-tyyliseen patukkaan. Jäätelönä se oli vielä parempaa, koska se ei ollut niin raskasta.

Kaakaokin maistui erittäin hyvältä, etenkin alussa, mutta loppupuolella se alkoi olla liian makeaa. Olin unohtanut sekoittaa sitä. Toisaalta hyvä niin, sillä sekoitettuna se olisi voinut olla lähtöjään liian makeaa minulle. Jos menen uudestaan käymään, minun täytyy muistaa pyytää vähemmän makeaa versiota.

Kun nyt olin lähtenyt tälle tiellä, kokeilin vielä pientä palasta Daim-inspiroitunutta keksiä. Kyllähän se alkuperäiseltä maistui, mutta ihan minun juttuni se ei ollut. Etenkin hampaisiin tarttuva nougat tai vastaava oli liikaa vanhoille hampailleni.

Kyllä tänne varmaan tulee palattua, todennäköisesti jäätelölle ja kahville. 3D Cruch Café kokeilee jatkuvasti uusia jäätelömakuyhdistelmiä, joita kuulemma saa ehdottaakin. Basilika-lime voisi olla hauska kesäinen kokeilu. Sorbettina se ainakin toimii.

3D Crush Café
Itsenäisyydenkatu 10
Tampere

ma 11–18
ti 11–20
ke–pe 11–18
la 10–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset