Georgian House

"Kuten tutkijaporukkamme lounasvieras totesi, tämä oli 'kunnollista ruokaa', jossa maistuivat raaka-aineet ja tekeminen."

22.6.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Sain ensimmäistä kertaa georgialaista ruokaa kaksitoista vuotta sitten Tartossa osallistuessani kansainväliseen konferenssiin. Olin pöllämystynyt ensinnäkin siitä, että vegaanista ruokaa sai listalta, ja toiseksi ruuan herkullisuudesta. Ihastuin ennen kaikkea badrizany –munakoisorulliin, joita väsäsin vuosien varrella monta kertaa muistinvaraisesti.

Maaliskuussa Kurviin avattiin georgialainen ravintola, ja uskolliset ruokakumppanini vinkkasivat minulle siitä heti. Pääsinkin ensimmäiselle vierailulle jo kesäkuussa työkokouksen jälkeen. Menimme syömään lounasaikana, millä ei ollut sinänsä merkitystä, sillä Georgian Housessa lista ja hinnat olivat ainakin silloin samat läpi päivän. En usko, että tällä linjalla voi pitkään toimia, vaan jonkinlainen lounas heidän on lanseerattava jossain vaiheessa. Lounaskilpailu on niin kovaa. Toisaalta: pikkuannoksiin perustuva ruokalista toimii sellaisenaan hyvin lounasseurueille, etenkin jos kaikilla on samanlainen ruokavalio. Yksittäiselle kävijälle tai seurueen ainoalle kasvissyöjälle se voi kuitenkin olla hankala lounasta varten. Nykyään ravintola ei olekaan viikolla lounasaikaan auki.

Vegaaniset vaihtoehdot oli merkattu ruokalistaan selkeästi, ja niitä oli ilahduttavan monia. Palvelu oli ehkä hieman rosoista: tarjoilija ei yhtään peitellyt harmistumistaan, kun ilmoitimme tilaavamme eri laskuille. Tämä oli kuitenkin pientä muuten hyvin sujuneessa käynnissä.

Vaikka olimme lounaalla, halusin kokeilla useampaa ruokaa. Tilasinkin kolme pikkuruokaa, kaksi kylmää ja yhden lämpöisen. Edellä mainitut munakoisorullat olivat herkkua, tietysti. Kurkku-hapankaaliannos sen sijaan oli vähän ristiriitainen. Punainen hapankaali oli hauskan makuista, mutta kurkku oli hyvin tavanomaista, ja mukana olevat perusjalapenot hämmensivät.

Lämmin munakoisopata yllätti. Suhtaudun näihin eri maiden rasvaisiin munakoisoruokiin epäilyksellä, koska ne ovat harvoin hyviä. Tämä oli erinomaista etenkin talon leivän kanssa. Kuten tutkijaporukkamme lounasvieras totesi, tämä oli ”kunnollista ruokaa”, jossa maistuivat raaka-aineet ja tekeminen.

Hyvä lounaskokemus, ja tänne palaan varmasti ystävien kanssa joskus illastamaan. Täytyy päästä kokeilemaan kaikkia vegaanisia annoksia. Hyvää tumman makuista viiniäkin voisin juoda pikkulasillista enemmän.

Georgian House
Hämeentie 62 a
Helsinki

ma–to 16–23
pe 15–24
la 12–24
su 14–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset