Pella’s Cafe

"Tampere otti taas hiukan lisää etumatkaa Suomen parhaimpana vegaanitarjonnan kahvilakaupunkina."

20.8.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Koskipuiston kupeeseen Hämeensillan lähelle aukesi vajaat kaksi vuotta sitten kahvila. Pääkadun varrella avaralla paikalla oleva liiketila sopikin kahvilalle hyvin – edellinen ruokapaikka taisi olla Taco House, josta hain yömyöhällä suolaisen nälkäisenä ristikkoperunoita, asuinhan noilla kulmilla liki vuosikymmenen.

Olin käynyt kahvilassa pari kertaa tekemässä töitä ja kerran vaimon kanssa kaupunkireissun levähdystauolla. Silloin tarjolla ei kuitenkaan ollut mitään vegaanista. Elokuun alussa kuitenkin kuulin facebookin Vegaaninen Tampere –ryhmästä, että Pellaan oli tullut tarjolle minttubrownieita. Pakkohan niitä oli päästä kokeilemaan. Sopiva tilaisuus koitti pian, kun odottelin työlään ensiapupäivystyskeikan alkua ja halusin helliä itseäni.

Brownie näytti pikemmin klassiselta konditorialeivokselta: kakkupohja, minttukreemi, rapea suklaakuori ja tuoreita marjoja. Ja se oli todella hyvää. Minun makuuni minttukreemi oli aavistuksen liian makeaa, mutta useimmille varmasti juuri sopivaa. Sen raikkaus tasapainotti kosteaa brownietaikinaa hyvin. Tuoreet marjat olivat ihania suklaan kanssa.

Latten kanssa tarjottu suklaakin oli vegaanista, mikä oli mukavaa – olen ojentanut takaisin niin monta maitosuklaakonvehtia tilattuani maidottoman kahvin, että alkaa jo välillä naurattaa.

Tampere otti taas hiukan lisää etumatkaa Suomen parhaimpana vegaanitarjonnan kahvilakaupunkina.

PÄIVITYS 10.9.2019:  Joulukuussa 2018 ilahduin, kun valikoimaan oli tullut ihana vegaaninen seitanbagel! Se oli parhaimpia ellei paras Suomessa syömistäni bageleista, joita tosin ei monta ole. Sen myötä olen käynyt kahvilassa entistäkin useammin.

Pella’s Cafe
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 7.30–20
pe 7.30–21
la 9–21
su 10.30–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset