Arnolds Ideapark

"Kahvi oli hyvää, kuten Arnoldsissa aina. Ei huippua, mutta voittaa useimpien kahviloiden peruskahvin mennen tullen."

26.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vaikka asun Lempäälässä, käyn hyvin harvoin Ideaparkissa – lähinnä pari kertaa vuodessa vaate- tai lahjaostoksilla, sillä kylänraitin liiketoiminta on melko hiljaista. Asioilla saattaa olla yhteys. Ostoskeskukset eivät muutenkaan ole kovin houkuttavia ympäristöjä, ja vaimoni pyytää minua ”olemaan zen” aina lähtiessämme. Mahdollisuus pysähtyä syömään tai kahville auttaa koettelemuksissa. Yleensä käymme juomassa vain kupilliset aika hyvää espressoa Ciao!-kahvilassa ja kysäisemässä, olisiko lupailtua vegaanista sorbettia tarjolla – toistaiseksi en ole vielä löytänyt.

Tällä kertaa kuitenkin oli pakko saada jotain pientä syötävää, koska meillä oli pitkä päivä ”asioiden hoitamisen” parissa. Joskus olemme käyneet syömässä yllättävän hyviä falafeleja, jotka minun pitää vielä arvioidakin. Subway-patonkeihin alan olla täysin kyllästynyt, koska ne olivat jossain välissä melkein ainoaa pientä välipalaa tarjolla. Päätimme kokeilla Arnolds-kahvilaa, sillä en ollut maistanut heidän bageleitaan koskaan.

Palvelu oli erinomaisen ystävällistä ja asiantuntevaa. Bagelin saisi vegaanisena, kahviin saisi soijamaitoa, ja vitriinissä mainostettiin erikseen vegaanista tipudonitsia! Sitä en ollut vielä päässytkään kokeilemaan. Vuosia sitten söin Arnoldsin vegaanisia kinuskidonitseja usein, koska kahviloiden vegaanitarjonta oli vielä olematonta. Valitettavasti ne poistuivat myynnistä. Vegaaninen kuorrutus palasi pitkän tauon vasta viime pääsiäisenä, mikä synnytti pienoisen someilmiönkin.

Kahvi oli hyvää, kuten Arnoldsissa aina. Ei huippua, mutta voittaa useimpien kahviloiden peruskahvin mennen tullen. Donitsi meni hujauksessa bagelia odotellessa, ja ihan hyväähän sekin on, vaikka tietysti oikeaa huolella tehtyä rinkulaa olisi joskus ihana päästä syömään. Yhdysvaltain matkallakin vegaanidonitsit taisivat jäädä syömättä. Shame on me.

Olin valinnut bageliin sipuli-unikonsiemenrinkelin, ja se oli valitettavasti aika kuivakan makuinen. Vaimon bagelin täysjyvätaikina oli huomattavasti parempaa. Täytteissä oli jotain hyvääkin: artisokka ja aurinkokuivattu tomaatti sopivat kivasti yhteen. Yhdistelmästä tuli yhdeksänkymmentäluku mieleen – kauppojen säilykevalikoimasta nuo olivat harvoja vegaanin ”luksusmakuja”. Muuten bagel ei kovin hyvä ollut: öljyä oli aivan liikaa, ja levitteen puute teki siitä melko mauttoman. Nälkä lähti, mutta tuskin tätä tulee uudestaan tilattua.

Arnolds
Ideaparkinkatu 4
Lempäälä

ma–pe 9.30–20.30
la 9.30–20
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,