Cafe Pequeño

"Tämä oli ehdottomasti parhaimpia maistamiani vegaanisia juustokakkuja, ja tee sopi sen kumppaniksi erinomaisesti."

28.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Käyn Vaasankadulla ruokakaupassa, syömässä tai kahvilla useimmilla Helsingin reissuilla. Kaljallakin tulee käytyä joskus. Viime aikoina olen käynyt useimmin Rootsissa. Tuk Tukissa käyn silloin harvoin, kun sinne sattuu mahtumaan. Harju Döner ei ole Vaasankadulla mutta ihan kulman takana, ja siellä on tullut ähkytettyä itsensä ihanasti liiankin monta kertaa. Lempikahvilani Sävy on jo korttelin päässä, mutta samaa sikermää. Just Vegessä en ole aikoihin käynyt, mutta pian täytyy. Melkoinen keskittymä, mutta lisä ei ole koskaan pahitteeksi.

Ystäväni oli suositellut pitkään parturiliikkeen yhteydessä toimivaa Cafe Pequeñoa, ja olen nähnyt joitain kuvia vegaanisista leivonnaisista verkkokeskusteluissa. Olinkin käynyt kahvilassa jo pari kertaa aiemmin, mutta silloin ei sattunut olemaan jäljellä mitään makeaa vegaanista. Salaattia ja leipää kahvilasta saa myös, mutta joka kerta olen tullut suoraan lounaalta ja etsinyt nimenomaan kahvilahetkeä. Nyt osuin vihdoin paikalle niin, että vitriinissä oli kehuttua limettijuustokakkua. Mikä ihaninta, se ei ollut raakakakkumaista, vaan siinä oli oikea uunissa kypsennetty murupohja.

Tilasin kiinalaista punaista teetä ja kakkuviipaleen ja istuuduin kirjoittamaan. Tällä kertaa parturin puolelta ei tullut sellaisia hiustuotteiden hajuja, jotka saavat allergiani innostumaan, joten nautin olostani somassa pienessä paikassa. Erityispisteet siitä, että vessan seinät on peitetty rakastamieni sarjakuvien otteilla, varsinkin Adele Blanc-Sec -tarinoista, joihin tutustuin lapsena Kansan Uutisten Viikkolehdessä (se oli erilaista aikaa).

Juustokakussa oli vahva limetin maku, joka lähestyi jopa karvasta mutta ei mennyt liian pitkälle. Murupohjan lievä paahteisuus sopi hyvin yhteen sen kanssa. Mikä parasta, kakku ei ollut liian makea. Ainoa pieni miinus oli juustotäytteen lievä jauhoisuus tai rakeisuus, mutta se ei haitannut. Tämä oli ehdottomasti parhaimpia maistamiani vegaanisia juustokakkuja, ja tee sopi sen kumppaniksi erinomaisesti.

Palaan tänne varmasti, monta kertaa.

Cafe Pequeño
Vaasankatu 11
Helsinki

ma–pe 9–18
la–su 11–18

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset