Twist

"Viihdyin Twistissä pitkään töitteni parissa ja totesin, että tänne tulen varmasti uudestaan, sillä tarjoilijan mukaan valikoima vaihtuu koko ajan, ja vegaanisia vaihtoehtoja pidetään mukana."

25.11.2016

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tämä kahvila avattiin Kampin keskukseen loppukeväästä, ja hiljalleen vegaanitarjontaa seuraaviin sosiaalisen median ryhmiin alkoi ilmestyä kuvia monipuolisista antimista: Oreo-juustokakkua, porkkanakakkua, omenapiirakkaa, raakakakkuja sun muuta – mainittiinpa myös suolaisesta tarjonnasta. Olin arvioinut aikatauluni väärin kokousreissulla, ja minulla oli useampi tunti aikaa tapettavana, joten oli tarve viihtyisälle kahvilalle, jossa voisin kirjoittaa ja lukea. Valitettavasti olin unohtanut, että oli kaupustelupäivä Musta perjantai, joten jouduin tunkeutumaan melko traumatisoituneena tarjousruuhkan läpi. Twist oli onneksi keskuksen rauhallisemmassa päässä.

Kahvilalla on suloisen kitschinen yritys luoda New York -tunnelmaa ennustettavilla maanalaisen kylteillä ja muulla tilpehöörillä, mutta tulos on oikeastaan aika kiva. Valetiiliseinä ja puupinnat tekevät paikan suht viihtyisäksi ja vaimentavat hiukan meluakin, vaikka Twist on kauppakäytävän varrella oleva ”avokahvila”. Ikkunaseinien takaa näkyy (minun mielestäni) viehättävä Tennispalatsin kaari.

Tarjoilija harmitteli, että tällä kertaa vegaanitarjonta ei ollut kovin monipuolinen. Olin juuri käynyt lounaalla, joten en etsinyt suolaista. Sääli, sillä vegaaninen piirakka salaatilla näytti kiinnostavalta, samoin täytetty croissant – Wellin lisäksi tämä on ainoa kahvila, jossa olen törmännyt vegaanisiin croissanteihin. Makealla puolella kuitenkin oli nyt vain raakakakkuja, mutta niitä oli useita makuja. Päädyin inkivääri-appelsiini-suklaaseen ja otin sen soijalatten kanssa.

Vaikka raakakakut eivät ole ihan minun juttuni, tämä oli tosi onnistunut – ehkä alan muutenkin tottua niiden makuihin? Joka tapauksessa viihdyin Twistissä pitkään töitteni parissa ja totesin, että tänne tulen varmasti uudestaan, sillä tarjoilijan mukaan valikoima vaihtuu koko ajan, ja vegaanisia vaihtoehtoja pidetään mukana.

Twist
Kampin kauppakeskus
2. krs, Fredan pääty
Helsinki

ma–pe 8–21
la 9–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset