UniCafé Päätalo

"Valikoima on melko monipuolinen yliopistokahvilaksi."

11.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen ollut päivystämässä lehti- ja kirjamyyntipöydän takana jokaisilla Tieteen päivillä tällä vuosikymmenellä. Yleensä käyn kahvilla ja tauolla viereisessä yliopiston kahvilassa. Takavuosista mieleen on jäänyt lähinnä kahviin juoksettuva soijamaito, mutta parilla viime kerralla olen huomannut vegaanitarjonnan lisääntyneen koko ajan. Maito tosin juoksettuu edelleen. Tiedä sitten, johtuuko maidon merkistä, kahvin lämpötilasta vai veden laadusta. Sehän on melkoista alkemiaa: sama kahvimaito samanlaisessa kahvissa toimii hyvin Lempäälässä mutta sen sijaan tahtoo juoksettua anoppilassa Porissa, vaikka menetelmä on sama. Olen alkanut epäillä veden ”kovuutta” eli mineraalipitoisuutta yhdeksi syyksi.

Pari vuotta söin tauoilla tofusämpylöitä, mutta nyt tarjolla oli munakoisosämpylä. Se oli periaatteessa ihan hyvän makuinen, mutta täytteenä oleva paahdettu munakoisotahna tursui väleistä ja tippui lautaselle epämiellyttävästi. Ja sämpylään kaipaa jotain proteiinipitoista. Söin kylkiäiseksi pienen brownien, joka oli ihan okei. Proteiinipitoisempaakin olisi ollut tarjolla: soijarahkaa ja -suklaajuomaa. Seuraavana päivänä ostin kahvini kylkeen Elovena-kuitujuoman vatsaani rauhoittamaan. Brownien sijaan olisi ollut tällä kertaa banaanikakkua, ja sämpylässäkin oli toinen täyte.

Eli valikoima on melko monipuolinen yliopistokahvilaksi. Vaihtelu on mukava juttu, ja näköjään lounaskeittokin olisi ollut vegaanista.

UniCafé Päärakennus
Fabianinkatu 33
Helsinki

ma–to 8.30–17
pe 8.30-16.30

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset