Momo Toko Ramen Restaurant

"Maku oli ihmeellinen, huumaavan hyvä, tajunnan räjäyttävä! En tajua, miten tofuun oli saatu sellainen pinnalta rapea ja lehtitaikinamainen rakenne säilyttäen samalla sisuksen pehmeyden."

15.1.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olen muistellut arvioissani useaan kertaan kaiholla edesmennyttä tamperelaista ramen-nuudeliravintola Hanabia, jossa kävin lounaalla varmaan toista- tai kolmattakymmentä kertaa viimeisinä yliopistoaikoinani. Ravintolassa oli erinomainen palvelu myös vegaaniruokaa etsiville, ja ihastuin liemipohjaisiin nuudeliannoksiin kyllästyttyäni jo ajat sitten geneerisiin paistettuihin nuudeliannoksiin. Edellisen yhtään paremman olen tainnut syödä Sen Chayssa, vaikkei sekään huipputasoa ollut.

Viime vuonna kävin ystävieni kanssa ensimmäistä kertaa Yliopistonkadun Momo Tokossa. Ramenia oli kiva saada pitkästä aikaa, mutta ensimmäisestä vierailusta jäi ankea olo. Kyselyyn annoksen vegaanisuudesta vastattiin hieman nihkeästi, ja annos tulikin pöytääni keitetyn kananmunan kanssa. Vaikka sain varmistettua muun annoksen vegaanisuuden, klassinen ”voi sen munan ottaa pois” -vastaus toi entiset ajat mieleen. Olin väsynyt esitelmän ja ystävän kanssa juodun oluen jälkeen ja hieman kärttyinenkin, joten jätin aterian arvioimatta, koska en pidä vihaisena kirjoittamisesta. Annos oli muistaakseni ihan okei, mutta en luottanut arvostelukykyyni siinä mielentilassa. Ajattelin testata paikan uudelleen joskus sitten. Momo Toko jäi kuitenkin pitkäksi aikaa pois to eat -listaltani, etenkin kun sain kesällä niin erinomaista ramenia Hietalahden Fat Ramenissa.

Tieteen päivien aikaan etsin kevyttä lounasta yliopiston päärakennuksen liepeiltä, ja Momo Toko palasi mieleeni. Tarkoitukseni oli testata ramenia uudelleen, mutta listalla mainittiin myös vegaaninen bao-sämpylä! En ollut koskaan maistanut näitä hauskan näköisiä pieniä höyrytettyjä leipiä, mutta olin nähnyt niitä syötävän lukuisissa ruokaohjelmissa. Olin pitkään miettinyt, millainen ruokalaji olisi. Vajaalla kympillä saisi kaksi sämpylää, mikä olisi tähän tilanteeseen juuri sopiva ateria – olin palaamassa pian kotiin, ja vaimon kanssa olisi tarkoitus illastaa kunnolla Tieteen päivien viisipäiväisen urakan jälkeen.

Tilatessani kysyin muiden annosten vegaanisuudesta, ja ilokseni tarjoilija selitti nyt huolella, että kasvisramenannoksen saisi vegaanisena. Palvelukin näkyy siis edistyneen tällä saralla.

Pöytään kannettiin kaksi söpöä pikkuista ”taittosämpylää”, joiden välissä oli friteerattua tofua teriyaki-kastikkeella, kurkkua sekä ilmeisesti sipulia ja sieniä pienenä hakkeluksena. Maku oli ihmeellinen, huumaavan hyvä, tajunnan räjäyttävä! En tajua, miten tofuun oli saatu sellainen pinnalta rapea ja lehtitaikinamainen rakenne säilyttäen samalla sisuksen pehmeyden. En yleensä perusta teriyaki-kastikkeesta, mutta tämä oli tulvillaan makua. Yksinkertaisen oloinen kurkkusiivu sopi yhteen kaiken muun kanssa. En kaivannut annokseen mitään muuta lisää – no ehkä oluen.

Tällaiset mullistavat ensikokemukset ovat harvinaista herkkua, ja on verrattoman mukavaa muuttaa mielipidettään ravintolasta. Palaan tänne varmasti pian kokeilemaan ramenia uudelleen.

Momo Toko Ramen Restaurant
Yliopistonkatu 5
Helsinki

ma–pe 11–21
la 12–22
su 12–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset