Fazer Café Messukeskus

"Paksuja leipäviipaleita, joiden päällä oli avokadoa, cashewpähkinöitä, sipulinvartta ja kunnon annos nyhtökauraa."

11.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vietän aikaa Pasilan Messukeskuksessa monta päivää joka vuosi, ja kovin usein olen nälkäinen ja kärttyinen. Hesburgeria lukuun ottamatta sieltä nimittäin ei tahtonut pitkään saada juuri mitään vegaanista syötävää, etenkin kun ”pikaruokaintialaista” tarjonnut ravintola lopetti. Näytteilleasettajien ruokalasta saattaa silloin tällöin löytyä jotain, mutta olen viettänyt useamman messupäivän hotelliaamiaisen, sipsien ja ateriapatukoiden voimalla. Harvemmin tauoilla on aikaa lähteä jonnekin etäämmälle syömään.

Törmäsin taannoin verkkokeskustelussa tietoon, että Messukeskuksen Fazer Café on alkanut tarjota nyhtökauravoileipiä. Tämä muistui mieleeni, kun etsin jotain syötävää WorldCon-tapahtuman tauolla. Yllätyksekseni esillä olevat voileivät näyttivät oikein herkullisilta: paksuja leipäviipaleita, joiden päällä oli avokadoa, cashewpähkinöitä, sipulinvartta ja kunnon annos nyhtökauraa. Juuri tällainen kevyt lounas sopi tuohon tunnelmaan. Tilasin leipäni oheen soijalatten.

Leipä oli varsin onnistunut. Leivässä oli vahva kuori mutta ilmava ja sopivan sitkainen sisus. Avokadossa oli kivasti happamuutta vastapainoksi hyvin valmistetulle nyhtikselle. Sipulin palaset ja pähkinät toivat annokseen purutuntumaa. Kahvi ei ollut oikein mistään kotoisin, mutta se olikin kai valmistettu kapselikoneella.

Kyllä minä tämän annoksen varmasti syön useampaankin kertaan jatkossa, sillä se tyydytti nälän mutta ei väsyttänyt, mikä on messutöissä olennainen juttu.

Fazer Café Messukeskus
Messuaukio 1
Helsinki

aukioloajat messukeskuksen mukaan

Kotisivut

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset