6K, Mad Wok

"Seitan oli koostumukseltaan erinomaista: paperinohuita suikaleita, joihin oli saatu vahva sitruunaruohoinen maku."

15.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin ensimmäisen ja tätä ennen ainoan kerran Kampin keskuksen 6K-ravintolakeskittymässä runsas vuosi sitten. Kokemus Oatz-ravintolassa (sittemmin lopettanut) oli sen verran heikko, että en kiirehtinyt muiden paikkojen testaamista, vaikka kuulinkin joistain niistä kehuja. Tilaisuus tuli, kun odotin VR:n lakon aikana Tampereen bussia Kampin keskuksessa, ja minulla oli orastava nälkä sekä aikaa tapettavana. Muistin, että rakas vanha ystäväni oli kehunut Mad Wokia, joten suuntasin sen tiskille.

Ilokseni huomasin, että ruokalistalla oli valmiiksi vegaaninen annos ”Eggplant Seitan”. On aina niin mukavaa, kun annoksia ei tarvitse alkaa säätää vegaanisiksi erikseen. Pienen odottelun jälkeen eteeni kannettiin metallinen ”lokerotarjotin”, jossa oli melkoisen kiinnostava annos: marinoituja kurkkuja, paistettua paksoita tai kiinankaalia (en ole ihan varma) sekä kunnon läjä wokattua seitania ja vihanneksia. Annos näytti poikkeavan hieman listan kuvauksesta, mikä varmaan johtui kausivaihtelusta. Sehän on vain hyvä.

Täytyy tunnustaa, että yllätyin todella iloisesti. Suhtauduin nimittäin etukäteen skeptisesti, vaikka sinänsä minulla ei ole mitään food court –konseptia vastaan – pikemmin päinvastoin. Mutta ruoka oli erinomaista! Kurkuissa oli paahteisen seesaminen maku. Paistettu paksoi tai kiinankaali oli ihanan umamista, ja siinä oli käytetty laadukkaita ”mustapapuja” eli fermentoitua soijapapua. Seitan oli koostumukseltaan erinomaista: paperinohuita suikaleita, joihin oli saatu vahva sitruunaruohoinen maku. Munakoisokin oli hyvää, ja ilahduin, kun annokseen oli paistettu runsaasti purjoa. Sitä käytetään liian vähän. Pinnalle ripoteltu tuore chili oli oikeasti tulista, ja korianteriakin oli kunnolla. Kaikki maistui hyvältä, ja vuorottelemalla kolmea ruokalajia sai herkullisen vaihtelun eri makumaailmojen välillä.

Mutta. Riisi oli karmeaa. Närpin sitä hieman, mutta se oli oikeastaan syömäkelvotonta, kuivaksi köntiksi jähmettynyttä. Minun olisi pitänyt varmaan antaa palautetta, mutta olin niin onnessani, että halusin vain kehua lähtiessäni.

Karmea riisi olisi yleensä peruste haukuille, mutta en voi mitään sille, että se ei haitannut minua pätkääkään. Kaikki muu oli niin monipuolista ja herkullista, että hymisin onnesta enkä kaivannut riisiä ollenkaan. Mad Wokista tuli saman tien suosikkipaikka, jonne palaan varmasti. Toivottavasti riisi on silloin parempaa – tai koska annos ei sitä kaipaa, saatan jopa pyytää jättämään pois.

Mad Wok
6K, Kampin keskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 10–21
la 10–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,