Addis Ethiopian Kitchen

"Tilasimme molemmat linssiannoksen. Huokaisin onnesta, kun se saapui pöytään."

12.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ihastuin etiopialaiseen ruokaan runsaat pari vuotta sitten käydessäni helsinkiläisessä Kuningatar Sabassa (sittemmin lopettanut) syömässä. Olen käynyt siellä sen jälkeen pari kertaa, ja se on edelleen suosikkiravintoloitani, mutta se toimii parhaiten illallispaikkana ja on silloin hieman hintava. Vallilan African Pots tarjoaa monipuolisemman valikoiman afrikkalaista ruokaa edullisemmin lounaalla. Siellä on joitain etiopialaisvaikutteisia ruokalajeja, mutta ei ihan Saban tasolla. Ilahduinkin kuullessani, että Sturenkadulle oli avattu uusi etiopialainen ravintola Addis, jossa voisi syödä etiopialaista ruokaa monipuolisesti ja edullisesti myös lounaalla.

Addisissa on lounaalla kaksi valmista vaihtoehtoa: linssimuhennosta kaali-perunahöystön kanssa ja kikherneitä pinaatin kera. Iltalistalla on hyvin edullinen kuuden ruokalajin tarjotin. Kaikissa annoksissa pohjan muodostaa tietysti hapan injera-lettu.

Kävin lounaalla ystäväni kanssa pitkän kävelyreissun jälkeen, ja tilasimme molemmat linssiannoksen. Huokaisin onnesta, kun se saapui pöytään. Lautasen pohjalla on injera-lettu, ja toinen lettu tarjotaan perinteisesti kahtena rullana lautasen reunalla. Berbere-maustettu linssipata oli ihanaa, vähintäänkin yhtä hyvää kuin Sabassa. Peruna-kaalihöystö oli sekin mitä erinomaisinta. Tomaattisalaatti ei ihan toiminut, koska raaka-aine ei ollut tarpeeksi hyvää (vaikeaa Suomessa) ja se teki alla olevan letun kylmäksi ja vetiseksi. Mutta se oli pieni ongelma.

Injera-lettu oli todella hyvää, ja se ei ollut niin hapanta kuin Sabassa. Minua happamuus ei haittaa – päinvastoin – mutta tämä maku voi olla helpompi niille, joille Saban lettujen maku on turhan ärhäkkä.

Aivan mahtava ateriahan tämä oli. Henkilökunta oli ystävällistä, ja ravintolan tunnelma ja sisustus olivat oikein mukavat. Addis nousee ehdottomasti suosituslistalle, ja toivon, että minulle tulee tilaisuus vierailla siellä useamminkin.

Addis Ethiopian Kitchen
Sturenkatu 28
Helsinki

ti–pe 11–21
la 12–21
su 13–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset