Café Lasipalatsi

"Leipä oli uskomattoman herkullista: pohjasta uunin paahtamaa, päältä rapeaa ja sisältä sitkaista."

15.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin huhtikuussa remontin jälkeen auenneessa Lasipalatsin Cafe Javassa syömässä suklaakakkua. Samalla reissulla kävin vilkaisemassa Café Lasipalatsin puolellekin. Ilokseni huomasin, että tarjolla olisi vegaanisia munkkeja ja ennen kaikkea porkkalaleipää. Niitä olen syönyt lähinnä Tampereen ihanassa Café & Bakery Mimosassa, jossa osataan tehdä todella laadukasta porkkalaa. Jotain smoothietakin olisi ollut tarjolla. Päätin palata myöhemmin kokeilemaan.

Ensimmäisellä yrittämällä minua ei onnistanut, sillä olin paikalla niin aikaisin, ettei leipiä ollut vielä ehditty tehdä, eikä munkki innostanut aamiaiseksi. Ehdin kuitenkin käväistä pikaisella aamiaisella bussimatkan jälkeen jo seuraavalla viikolla. Vitriinin porkkalaleivät näyttivät todella muhkeilta.

Tämä oli parhaimpia vegaanisia ”perusvoikkareita”, joita olen kahviloissa tai ravintoloissa syönyt – täyteleivät ovat vähän eri juttu. Itse leipä oli uskomattoman herkullista: pohjasta uunin paahtamaa, päältä rapeaa ja sisältä sitkaista. Tämä toi melkein mieleen kunnollisen karjalaisen rieskan (jota en ole aikoihin syönyt, koska niissä tahtoo olla maitotuotteita). Leipä oli voideltu avokadolla, jonka rasva tuki porkkalaa oivallisesti. Porkkalaa oli paljon ja sekin oli taidolla tehty, ja rapea marinoitu sipuli toi sen pehmeydelle vastapainoa. Leivän voimalla oli hyvä jatkaa aamun kokoukseen.

Kahvilalla oli tänä kesänä jonkinlainen ”vegaanitarjotin” –kampanjakin, johon kuului leivän lisäksi munkki, smoothie ja kahvi. Mutta minulle tämä leipä riittää, ja palaan syömään sen varmasti uudelleen. Suosituslistalle meni tämäkin.

Café Lasipalatsi
Mannerheimintie 22–24
Helsinki

ma–la 8.30–20
su auki tilauksesta

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,