Tiedekahvila

"Henkilökunta avasi minua varten myös purkillisen viininlehtikääryleitä! Hedelmiäkin oli."

15.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Hyvän kurkun Julle arvioi Tiedekahvilan jo viisi vuotta sitten  – se oli 11. arvio Hyvän kurkun siirryttyä Sylvi-lehden palstaksi. Olen käynyt Tieteiden talolla lukuisia kertoja seminaareissa ja kokouksissa, kerran pokkaamassa palkinnonkin niin & näin –lehdellemme. Mutta syönyt olen siellä aiemmin muistaakseni vain kerran joitain vuosia sitten. Siitä kerrasta en tullut kirjoittaneeksi arviota, eikä kokemus jäänyt erityisesti mieleen. Mutta kun tutkimusyksikkömme työhuone siirtyi Kruunuhakaan, joudumme etsimään uusia lounaspaikkoja vanhojen Kallion ja Sörnäisten suosikkien tilalle. Niinpä tuli hyvä tilaisuus käydä katsomassa, mitä Tiedekahvilalle kuuluu.

Kahvilassa tarjotaan keitto- ja salaattilounaita. Ensi näkemältä tarjonta ei ollut vegaaniruokaa halajavalle kovin ihmeellinen, mutta henkilökunta neuvoi minua auliisti. Kurpitsakeitto ei ollut valitettavasti vegaanista, mutta salaattipöydästä sain valikoitua edullisempaan hintaan lopulta aika monipuolisen kattauksen. Paistetut perunat ja parsakaali olivat jopa herkullisia.

Riisinuudelisalaatin sienissä oli mukava paahteinen, ehkä seesaminen maku, ja oliivit tarjottiin pikkusuolakurkkujen ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa. Henkilökunta avasi minua varten myös purkillisen viininlehtikääryleitä! Hedelmiäkin oli.

Ei Tiedekahvila suosikkilistalle nouse, mutta kyllä minä varmasti käyn täällä toistekin lounaalla. Pidän paikan kotoisasta sisustuksesta ja meiningistä aina ”mummolapöytäliinoja” myöten.

Tiedekahvila
Kirkkokatu 6
Helsinki

ma–to 8.30–18
pe 8.30–15

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset