Wagamama, Tukholma

"Broccolini oli jäänyt liian kovaksi, joten sitä oli hiukan hankala syödä, ja kastike oli hyvästä mausta huolimatta turhan vetistä."

20.8.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin saapunut Tukholmaan kansainväliseen ympäristökonferenssiin. Sunnuntaina ohjelmassa oli kaupungin tervehdys kaupungintalolla, eikä tilaisuudessa ollut ruokaa samppanjan kyytipojiksi tarjottuja chilipähkinöitä lukuun ottamatta. Olin katsonut ennen reissua joitain ruokapaikkoja valmiiksi, mutta vastaanotto venyi sen verran myöhään, että useimmat paikat olivat kiinni. Aivan hotellini lähistöllä oli kuitenkin ”aasialaista fuusiota” tarjoava Wagamama, jota oli kehuttu jonkin verran verkkokeskusteluissa. Se oli sunnuntainakin auki vähän myöhempään.

Ravintola on alkujaan brittiläisen ketjun etäpesäke. Ketju on levinnyt parin vuosikymmenen aikana liki kahteenkymmeneen maahan ympäri maailman. Tämän aisti hyvin ravintolan ilmeestä ja tunnelmasta: kaikki tapahtui vakiintuneella ”systeemillä”.

Olin aika väsynyt, joten en jaksanut käydä perusteellisesti läpi vegaanisia vaihtoehtoja, eikä kiireinen tarjoilija tuntunut olevan asiasta kovin innostunut – hän ehdotti saman tien yhtä annosta eikä alkanut esitellä valikoimaa. Tilasin yhden verkkokeskustelijan kehuman lisukeruoan, jossa on wokattua paksoita ja broccolinia. Pääruoaksi otin pad thai -vaikutteisen nuudeliannoksen paksuilla udon-nuudeleilla.

Wokatut vihannekset olivat mukavan makuisia, ja etenkin paksoin rakenne oli täydellinen. Broccolini oli jäänyt liian kovaksi, joten sitä oli hiukan hankala syödä, ja kastike oli hyvästä mausta huolimatta turhan vetistä. Kiire näkyi.

Nuudeliannos näytti kivalta pöytään tullessaan: korianteria ja pähkinämurua monipuolisilta näyttävien vihannesten päällä. Valitettavasti annos oli kuitenkin melkoinen pettymys. Kaiken peitti rasvainen, liian paahteinen ja makea paistetun sipulin ja soijakastikkeen maku. Udon-nuudeleista oli tullut samalla liian rasvaisia.

Voi olla, että minulla oli huono säkä annosvalinnassa, mutta tällä perusteella Wagamamaa ei todellakaan voi suositella.

Wagamama
Klarabergsviadukten 65
Tukholma

ma–to 11–22
pe 11–23
la 12–23
su 12–21

Kotisivut

No map

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset