Caffetta

"Härkispiirakka oli tosi hyvää, klassista lapsuudestani tuttua tyyliä."

26.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tammelantorin laidalle aukesi maaliskuussa uusi kahvila Caffetta, ja Gastropavun Liina ehtikin arvioida sen heti tuoreeltaan. Arvio oli niin kiittävä, että merkkasin kahvilan innostuneena to eat -listalleni tarkoituksenani käydä siellä mitä pikimmiten. Mutta vaikka asun ihan Tampereen lähellä, käyn nykyään siellä melko harvoin, koska työni vievät minua useammin Helsinkiin. Kokeilu venyikin kesän yli. Nyt minulla oli sopivasti aikaa tapettavana parin luennon välissä, ja muistin onneksi tarkistaa listani.

Caffetta on todella mukavasti sisustettu, valoisa ja rauhallinen kahvila. Ikkunoista on näkymä torille, ja musiikki soi sopivan hiljaisella. Vegaaniset syötävät on merkattu selvästi vitriinissä. Olin odottanut kehutun härkispiirakan testaamista, ja koska aikaa oli runsaasti, päätin kokeilla myös suklaamuffinssia.

Härkispiirakka oli tosi hyvää, klassista lapsuudestani tuttua tyyliä. Piirakan täyte oli mehevää ja pohja juuri sopivan muruista muttei kuitenkaan kuivaa. Tämän tulen syömään varmasti uudelleen. Suklaamuffinssikin oli ihan onnistunut, joskaan ei ihan piirakan veroinen täysosuma. Paksu suklaakuorrute vadelmalla oli erinomainen, ja pohjakin oli hyvän makuista – ei liian makeaa, ja suklaan karvaus maistui juuri sopivasti – mutta ehkä hieman liian kuivaa ja murenevaa. Olin silti siihenkin varsin tyytyväinen soijalatteni kumppanina.

Hyvien kahviloiden valikoima sen kuin kasvaa – suosituslistalle menee tämäkin!

Kahvila Caffetta
Kyllikinkatu 11
Tampere

ma–pe 9–18
la 10–17

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset