Elmo Sport Bistro

"Härkis ei toiminut yhtään. Se oli hyvin kuivaa ja melko mautonta."

27.9.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Ilmeisesti jossain määrin legendaarinen Painobaari lopetti viime vuoden lopulla. Taisin ehtiä käydä siellä kaksi, ehkä kolme kertaa, eikä minulle muodostunut siihen mitään suhdetta – mutta ilmeisesti lopettaminen oli maansuru monille. Tilalle avattiin Elmo Sport Bistro, josta kuulin vasta, kun rakas ystäväni ehdotti ateriointia siellä junaa odottaessani. Hän ei ollut itse ravintolaa kokeillut, mutta sitä oli suositeltu hänelle.

Kuten nimestä voi päätellä, ravintola on melko sporttinen, eli ei ihan minun juttuni. Toisaalta O’Learys Bakers on sekin ”sporttiravintola”, ja rakastan sen purilaisia. Ja olen nauttinut monta herkullista ateriaa Tampereen Sohossa urheilun pauhatessa. Mainitut paikat eivät kuitenkaan ole ihan näin kitschisti urheilullisia – ja Soholla etenkin on lukuisia muita ulottuvuuksia erinomaisia musiikki-iltoja, hyviä ihmisiä, Marmitea ja Sea Shepherd -fanitusta myöten.

Päätin kokeilla härkisburgeria, koska taannoinen vierailu Joensuun Kerubissa antoi oivallisen vertailukohdan. Pöytään saapui hauskan näköinen kiiltäväpintainen sämpylä, mikä oli kiva yllätys, koska olen uupunut ”liian terveellisiin” kasvispurilaisten leipiin. Välissä oli oikein onnistunutta aiolia ja jotain vegaanijuustoa, joka sekin toimi, vaikken olekaan juustokkeiden suurin fani.

Mutta valitettavasti täytyy sanoa, että härkis ei toiminut yhtään. Se oli hyvin kuivaa ja melko mautonta. Härkis toimii tällaisena Sloppy Joe -tyylisenä täytteenä, jos siihen saadaan mehevyyttä esimerkiksi sipulilla ja tomaatilla – kuten Kerubissa. Nyt purilainen jäi lupaavista elementeistään huolimatta tylsäksi.

En siis voi suositella paikkaa tämän kokemuksen perusteella. Mukava ilta silti oli ystävän kanssa, ja oluenkin join.

Elmo
Tekla Hultinin aukio 1
Helsinki

ma 11–20.30
ti–to 11–22.30
pe 11–23.30
la 13–23.30
su 14.30–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset