Ohana Grille

"Maut vaihtelivat ja kehittyivät joka suupalasta nauttiessa."

20.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kauppahalliin avattiin pari vuotta sitten Café Pispalan yrittäjien kaksi muuta liikettä, Ohana Lei´Pomo ja Ohana Grille. Olemme hakeneet vaimon kanssa leipomon puolelta herkullista, ehkä jopa kaupungin parasta leipää monta kertaa, mutta alkuun Grillen puolella ei näkynyt olevan juuri mitään kasvisruokaa eikä ainakaan vegaanista. Vegaaniset purilaiset tulivat listalle ilmeisesti tämän vuoden loppukeväästä tai alkukesästä – ainakin silloin törmäsin kokemuksiin Vegaaninen Tampere -ryhmässä.

Olimme vaimon kanssa tekemässä joululahjaostoksia hyvissä ajoin, ja halusimme syödä jotain kevyttä. Aikomuksemme oli mennä Umamiin, mutta se oli kiinni. Pettyneinä laahustimme vilkaisemaan Ohanan tiskiä, mutta emme kovin innoissamme, sillä purilainen olisi turhan tuhtia, kun edessä olisi kaupoissa kiertämistä. Tiskillä oli kuitenkin taulu, jossa kerrottiin tacoannosten tulleen valikoimaan! Näin asiakkaiden syövän niitä, ja ne olivat oikeita pehmeitä tacoja eikä niitä kälyisiä kovia maissikuoria, joilla ei ole mitään järjellistä tehtävää tässä maailmassa (paitsi levittää hajotessaan ateria rinnuksille).

Laadukkaat tacot ovat tuskallisen harvinainen asia Suomessa mutta onnistuessaan mitä herkullisin ja tähdellisin ruokalaji. Vaikka Ohanan avokeittiössä on asiantuntevan oloinen meininki, suhtauduin varauksella, sillä olen kokenut tacopettymyksiä ennenkin. Tarjolla oli kasvistacoja herkkusienillä, pavuilla, maissilla ja kaktuksen lehdillä, ja vegaaniversiosta jäisi pois ainoastaan juusto. Annokseen kuului kolme pehmeää tacoa.

Epäilys oli turhaa. Maissilätyt olivat pehmeitä ja maukkaita. Täytettä oli runsaasti, eikä se valuttanut liikaa nestettä annoksen pohjalle mutta oli kuitenkin mehevää. Ja mikä tärkeintä, täyte oli herkullista ja monivivahteisen makuista. Maut vaihtelivat ja kehittyivät joka suupalasta nauttiessa. Pico de Gallo etenkin oli erinomaista, samoin vihreä salsa.

Olen huono asettamaan ravintoloita paremmuusjärjestykseen, mutta Ohana tarjosi ehdottomasti vähintään yhtä hyvän makuelämyksen kuin Oulun Coyoacán ja Turun Taco Nito. Edellisestä vierailusta mainituissa on aikaa, mutta sanoisin, että täyte oli täällä selvästi herkullisempaa, mutta makua korostavia tilpehöörejä oli vähemmän. Vaimon kanssa totesimme, että kyllä nämä selvästi New Yorkin tasoisia tacoja olivat myös. Tukholman La Neta ehkä meni hieman edelle. Helsingin El Rey myös, mutta sen tacot olivatkin ihan eri tyyliä.

Tacot olivat niin hyviä, että purilainenkin täytyy mennä pian testaamaan. Kyselin kokilta siitä, ja ainekset kuulostivat ainakin kiintoisilta. Joka tapauksessa ihan tacojen perusteella suosittelen paikkaa mieluusti.

”PÄIVITYS 9.1.2017: Purilainen ei valitettavasti nouse tacojen tasolle, sillä kaura-papupihvi oli hieman mauton ja hajosi syödessä. Purilaisen kasvikset olivat kyllä herkullisia.”

Ohana Grille
Kauppahalli
Tampere

auki Kauppahallin aukioloaikoina

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset