Pikku Nepal

"Kyllä, vegaaninen menu!"

1.11.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Kävin alkuvuodesta Jätkänsaaressa Mount Kailash -ravintolassa, jota oli kehuttu poikkeuksellisen vegaaniystävälliseksi nepalilaiseksi – ja olihan se. Pian sen jälkeen söin Tampereen Katmandussa erinomaista nepalilaista. Jostain syystä Annankadulla oleva Pikku Nepal, jota minulle oli kehuttu useasti, oli kuitenkin jäänyt testaamatta. Nyt satuin olemaan kaupungissa pitkän työpäivän jälkeen väsyneenä, nälkäisenä ja hieman flunssaisena. Kaipasin jotain lämmintä ja mausteista ennen harmittavan myöhäisen junan lähtöä.

Ravintola vaikuttaa olevan suosittu, sillä siellä oli viikkoillaksi yllättävän paljon väkeä. Minua palveltiin kuitenkin nopeasti, ja sain ruokalistan eteeni. Yllätyin, kun heti alkuun silmiini osui ”Vegaaninen menu”. Kyllä, vegaaninen menu! Kelasin listaa läpi, ja sieltä löytyi muutenkin selkeästi merkittynä lukuisia mahdollisuuksia muokata annoksista vegaanisia (valitettavasti se ei näy verkkosivuilla) Kuten Mount Kailashissa, täälläkin olisi ollut mahdollisuus kokeilla juuston tilalla tofua, mutta päätin aloittaa perinteisellä. Khursani Chyau eli herkkusieniä , paprikaa ja sipulia tulisessa tomaattikastikkeessa kuulosti kiinnostavalta – pääsisinpä samalla testaamaan, olisiko tulinen oikeasti tulista. Juomaksi otin talon suosittelemaa valkoviiniä, joka on valittu sopivaksi tämän keittiön ruokiin. Ihan onnistunut valinta.

Ensimmäiset suupalat annoksestani eivät niin vakuuttaneet, sillä tomaattiin oli jäänyt ehkä turhan paljon kitkeryyttä. Mutta mitä pidemmälle ateria eteni, sitä tyytyväisempi olin. Ensinnäkin, ruoka oli tulista, minunkin makuuni todella vahvaa. Chilin polte kertyi kerros kerrokselta, ja syöminen oli lopulta etenkin flunssaisena ihanaa tuskan ja nautinnon sekoitusta. Mikäli tulisuus ei innosta, kannattaa siis ottaa joku lempeämpi annos. Esimerkiksi koftat kookoskermakastikkeessa kiinnostaisivat minuakin.

Sienet olivat annoksessa isoina palasina, puolikkaina ja neljänneksinä, ja ne olivat hautuneet mukavan mehukkaiksi, mutta niissä oli silti purutuntumaa. Jännä raikas chutney tarjosi vastapainoa vahvalle tomaatin maulle. Inkiväärin raikkaus nousi hyvin esiin.

Ei makumaailma ihan Joensuun Mount Ganeshin tai Tampereen Katmandun tasolle noussut, mutta samalla tavalla hyvää tämä oli kuin Mount Kailashissa. Palaan tänne varmasti kokeilemaan muita annoksia, ja suosittelen ravintolaa mielelläni.

Pikku Nepal
Annankatu 29
Helsinki

ma 11–22
ti–pe 11–23
la 13–23
su 13–22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset