Bean Bar

"Tässä oli oikein mukava kotikutoinen maku."

16.12.2017

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Minulla oli aamusella vajaat pari tuntia aikaa tapettavana Turun keskustassa ja kertynyttä kirjoitettavaa ja luettavaa. Kahvilaa siis kaipasin. Chocochili-blogin ja Turun Vegekaupan Elina oli suositellut Kauppahallia vastapäätä olevaa Bean Baria minulle, joten suuntasin sinne.
Suolaisena tarjolla oli kahta erilaista toastia, joista punajuurihärkispihviin tehty olisi kiinnostanut enemmän, mutta valitettavasti pihvitoimitus ei ollut saapunut vielä. Siispä päädyin härkistoastiin ja capuccinoon.

Olen tehnyt itse erilaisia toasteja kotona paistinpannun ja painavan kattilankannen avulla. Tässä oli oikein mukava kotikutoinen maku, ja onneksi välissä ei ollut mitään kookosrasvaista juustoketta. Itse kuitenkin olen kehitellyt niiden korvikkeeksi kaikenlaisia virityksiä maustetuista majoneeseista lähtien, joten sellaista mehevyyttä ja syvyyttä olisin kaivannut makuun. Vallan mukava aamupala silti.

Vitriini oli täynnä kiehtovia suklaakonvehteja, mutta valitettavasti yksikään ei ollut vegaaninen. Makeana valikoimassa on vohveli valinnaisilla täytteillä, mutta se olisi ollut aamulla turhan mojova annos. Täytyy käydä kokeilemassa ensi reissulla.

Kyllä Bean Baria ihan mielellään suosittelee, vaikka siitä ei lempikahvila tullutkaan CaféArtin ja Gaggui kaffelan kaupungissa.

Bean Bar
Eerikinkatu 15
Turku

ma–pe 8–20
la 10–18
su 12–17

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,