Namaskaar Indian Express

"Tajusin, etten ollut syönyt daalia ravintolassa pitkiin aikoihin. Pitäisi, sillä tykkään siitä, ja tämä oli onnistunut joskin melko vähämausteinen versio."

2.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Olin käynyt tässä ravintolassa viimeksi vuosikausia sitten, kaikkiaan ehkä vain kaksi kertaa. Olin ihan pitänyt ruoasta, mutta vegaaniruokaa hakevalle valikoima oli silloin vähäinen. Tilanne ei ollut juuri muuttunut. Kun kysyin lounaalla vegaanivaihtoehtoa, kuulemma vain linssidaal sopisi. Toisaalta, mikäs siinä. Se on hyvä ruokalaji, ”köyhän keittiön” klassikoita ja yksinäänkin oikein toimiva ateria. Ja sainpahan kunnon annoksen lautaselle.

Tajusin, etten ollut syönyt daalia ravintolassa pitkiin aikoihin. Pitäisi, sillä tykkään siitä, ja tämä oli onnistunut joskin melko vähämausteinen versio. Papadumit tarjosivat rapeutta (naan-leivässä oli tietysti maitoa ja voita), ja salaattipöydän raaka lievästi marinoitu salottisipuli oli perinteinen hyvä kumppani pavuille. Salaattipöydästä sai myös hyvää chilikastiketta ja –pikkelssiä.

En minä Namaskaaria osaa Hyvän kurkun suosituslistalle laittaa, kun niin paljon parempia vaihtoehtojakin löytyy. Silti se on edullinen ja nopea lounaspaikka hyvällä sijainnilla, joten varmasti käyn siellä uudestaankin vastaavassa tilanteessa.

Namaskaar Indian Express
Elielinaukio 3
Rautatieasema
Helsinki

ma–la 10.30–22
su 12–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset