Pobre

"Pobre nousee ehdottomasti suosituslistalle, ja aika hyvä vuosi saa olla, jos tämä ei nouse vuoden tärkeimpien uutuuksien kärkijoukkoon."

29.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Tammikuun lopussa Kampin keskuksen ravintola-alueelle avattiin filippiiniläinen ravintola, jollaiseen en ole muistaakseni Suomessa koskaan törmännyt. Edes millään festivaaleilla filippiiniläinen keittiö ei ollut tullut vastaan, joten en tiennyt lainkaan, mitä olisi luvassa. Sovin lounastapaamisen työkavereiden kanssa ennen kokousta.

Ravintola oli melkein täynnä, mutta onnistuimme saamaan melkoisella säkällä paikan neljälle, sillä pian meidän jälkeemme saapui lisää väkeä. Lounaslistalla oli valmiiksi vegaaninen nuudelikeittoannos.

Mielessä oli tietysti jonkinlainen ramen- tai pho-tyylinen annos, mutta pintapuolisesta samankaltaisuudesta huolimatta koko elämys oli jotain ihan muuta, kiinnostava fuusio monenlaisia vaikutteita. Keittoannoksen päällä oli paahdettua rapea sipulia, joka toi mieleen vietnamilaisen ruoan. Tofut oli paistettu sitkaisessa makeassa kastikkeessa, joka muistutti tiettyjä kiinalaisia ruokalajeja. Keiton maussa oli ”jotain väliamerikkalaista” (sen tarkemmin minun kokemuksellani sitä en osaa haarukoida), ja hieman kitkerät vihreät lehtivihannekset toivat mieleen niin välimerellisen kuin kiinalaisen keittiön.

Ja hyvänen aika kuinka herkullista tämä olikaan! Pobre on ehdottomasti Bali Brunchin rinnalla kiinnostavimpia uutuuksia, joihin Hyvä kurkku on tänä vuonna tutustunut. Ja kummassakin on fuusiomaisuudessaan, koostumusten monipuolisuudessa ja makujen kimarassa jotain samanlaista.

Lounas näkyy vaihtelevan, mikä on mukavaa, ja minulle on ehditty jo kehua ravintolan iltalistaakin. Kurpitsa-jakkihedelmäannos tofusipseillä (!?) kiinnostaisi kyllä, ja lisukelistalla on vaikka mitä mielenkiintoista.

Pobre nousee ehdottomasti suosituslistalle, ja aika hyvä vuosi saa olla, jos tämä ei nouse vuoden tärkeimpien uutuuksien kärkijoukkoon.

Filippiiniläinen ravintola Pobre
Kampin keskus, kerros 5
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–ti 11–22
pe–la 11–23
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset