Vibami

"Tämän kokemuksen perusteella Vibami ei nouse lempipaikkojen joukkoon."

15.3.2018

Hyvä kurkku -palstalla arvioidaan suomalaisten, joskus myös ulkomaisten, ravintoloiden vegaanisia aterioita. Arvioiden kirjoittajat eivät ole ruokatoimittajia, mutta he ovat sitäkin nälkäisempiä ja janoisempia.

Vietnamilaisesta ruoasta on tullut Suomessa yhä suositumpaa, ja viime vuosien aikana kesäkääryleiden rinnalle ovat nousseet ensin pho-keitot ja viimein banh mi –patongit, joihin ihastuin New Yorkissa ja sittemmin Turun VG Wokissa. Pho-keittoa olin päässyt maistamaan Lie Mi –ravintolan vanhoissa tiloissa ja Ônamissa. Ihastuin ruokalajiin, mutta etsin edelleen erinomaista vegaaniversiota. Kun useat ystäväni kehuivat vietnamilaista Vibami-ravintolaa, suuntasimme sinne vaimoni kanssa Helsingin vierailulla.

Piskuinen Vibami sijaitsee sisäpihalla, jonne pääsee Ison Robertinkadun puolelta. Paikka on ilmeisen suosittu, sillä jouduimme odottamaan vapautuvaa paikkaa hetken. Tilasimme kumpikin pho-keiton ja otimme vielä banh mi –patongin puoliksi, sillä sitä olisi kokeiltava.

Patonkia en suosittele, sillä täällä ei ainakaan vielä listalla löydy erikseen mietittyä vegaanista versiota, vaan annoksesta jää pois majoneesi, joka on olennainen osa ruokalajia. Lisäksi täytteenä käytetty ”kasviskinkku” ei sovi annokseen ollenkaan pehmeän koostumuksensa ja hyvin hennon makunsa vuoksi. Banh mi kaipaa paistetun seitanin tai teksturoidun soijan kaltaista vahvaa makua, suolaisuutta ja suutuntumaa.

Keitossa oli oikein hyvä liemi. Muut ainekset sen sijaan olivat erittäin simppelit: parsakaalia, ituja, herkkusieniä ja ”kasviskinkkua”, joka jälleen ei sovi mielestäni annokseen esimerkiksi tofuun verrattuna. Annoksesta puuttui myös korianterin ja chilin aromeita ja paahdetun sipulin tuomaa rapeutta.

Tämän kokemuksen perusteella Vibami ei nouse lempipaikkojen joukkoon. Minun täytyy kuitenkin käydä jossain vaiheessa täällä uudelleen tekemässä toinen arvio, sillä runsaat nuudelisalaattiannokset näyttivät hyviltä, ja jälkikäteen kuulin paljon kehuja iltalistan curryannoksesta.

Vibami Vietnamese Kitchen
Iso Robertinkatu 3–5
Helsinki

ma suljettu
ti–pe 11–21
la–su 11.30–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset