Katuruokavaunu Black Grill & Cafe

"Nuorempana tapasimme ystäväporukan kesken toistella (suu täynnä ruokaa) pakkomielteisesti 's**tanan hyvää', kun törmäsimme tuiskeessa hyvään ateriaan. Nyt teki mieli toimia samalla tavalla."

26.5.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Arvioin katuruokakojuja ja -vaunuja täällä Sylvin puolella melko harvoin, koska niiden elinkaari on usein lyhyt tai ne vaihtavat paikkaa helposti. Hyvän kurkun Facebook-sivulla olen kyllä vuosien varrella kirjoittanut useamman kojun tarjonnasta. Helsingin Asema-aukiolla oleileva pikimusta vaunu Black Grill & Cafe on kuitenkin houkutellut vegaanisella purilaisella sen verran säännöllisen oloisesti, että päätin kirjoittaa kunnon arvion. Sort of.

Olin istunut kollegoiden kanssa baarissa Maailma kylässä -festivaalin ensimmäisen työpäivän jälkeen melko myöhään. En nyt tappiin saakka, mutta yhdentoista tunnin kirjanmyyntipäivän ja jokusen tunnin baari-istunnon jälkeen hieman hiukoi, vaikka olinkin ehtinyt testata pari ruokakojua. Kohtalo ohjasi askeleeni mustan kojun luo. Vihdoin oli oikea aika ja paikka kokeilla näkyvästi mainostettua nyhtöhernepurilaista. Olimme nimittäin vaimon kanssa vilkuilleet kylttiä yösydännä ainakin parilla Helsingin reissulla, kun yövyimme viereisessä Vaakunassa.

Henkilökunta täytti sämpylän nopeasti ja baletin omaisella yhteistyöllä – tai ainakin se siltä juuri silloin vaikutti. Kun sain sämpylän käteeni, se näytti Pacmanilta, joka oli ahmaissut kitansa täyteen riivittyä ja mehukasta nyhtöhernettä, kaalisalaattia, vegaanimajonesia ja rucolaa. Paketti oli niin kookas, että minun oli pakko aloittaa syöminen haarukalla.

Nyhtöherne oli tosiaan riivitty hiutalemaiseksi massaksi, josta oli saatu varmaan jotenkin marinoimalla hyvin mehukasta. Kastiketta oli tarpeeksi. Jonkin aikaa haarukoituani sain paketin siihen kuntoon, että uskalsin puristaa sämpylät yhteen ja haukata.

Hyvää. Tosi hyvää. Nuorempana tapasimme ystäväporukan kesken toistella (suu täynnä ruokaa) pakkomielteisesti ”s**tanan hyvää”, kun törmäsimme tuiskeessa hyvään ateriaan. Nyt teki mieli toimia samalla tavalla.

Okei, myöhäisen ajankohdan ja lievän laitamyötäisen takia en ollut ehkä ihan priimassa analyysikunnossa, joten en osaa nyt eritellä makuelämystä kovin tarkkaan. Mutta kyllä tämä vegaanipurilaisten kärkijoukkoa lähestyy ihan selvästi. Suosittelen, ja käyn kyllä testaamassa uudelleenkin. Maistuisi kyllä nytkin.

Black Grill & Cafe
Asema-aukio
Helsinki

joka päivä 10–05

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset