Beans&more

"Kuten kuvasta näkyy, mustapapupyörykät olivat ronskin kokoisia, eikä kastikkeissa ollut säästetty."

12.6.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Sain vinkin tästä kokonaan vegaanisesta kahvilaravintolasta, kun valmistellessani matkaa kansainväliseen symposiumiin kyselin ruokavinkkejä Facebookin Vegaaninen Jyväskylä -ryhmästä. Arvelin, etten kerkeäisi Paviljongista etäämmälle lounaalle, mutta onneksi tapahtuman lounastauko oli niin pitkä, että aikaa oli riittämiin. Suuntasimme siis parin kaverin kanssa radan yli ja ylös Asemakatua kohti kasvislounasta.

Beans&more on viehättävän kotikutoisesti sisustettu paikka, ja henkilökunta oli ylitsevuotavaisen ystävällistä. Listalla oli kaikenlaista, sekä lounaserikoisia että vakilista. Valitsemisen vaikeutta ei kuitenkaan ollut, kun silmäni osuivat lounaslistan jenkkihenkiseen annokseen: mustapapupyöryköillä ja marinara-kastikkeella täytetty subi! Olin joskus tehnyt vastaavan kotona Anamma-pyöryköillä fiilistellessäni erästä ikivanhaa Friendit-sarjan jaksoa, jossa esiintyy ”maailman paras voileipä”. Miksi en tee sellaisia useammin!

Maailman paras patonki ei ollut, mutta hyvää se oli. Kuten kuvasta näkyy, mustapapupyörykät olivat ronskin kokoisia, eikä kastikkeissa ollut säästetty. Erinomainen marinara-kastike sopi hyvin yhteen majoneesin kanssa. Välissä olleesta Violife-juustosta en niin perusta, mutta sitä oli sopivan vähän tuomaan vain lievän vivahteen makuun. Otin kylkeen ranskalaisia, jotka oli laitettu hyvin.

Kuten sisustuksessakin, tässä oli tavallaan tiettyä hellyttävää kotikutoisuutta, mutta mielestäni vain hyvässä mielessä. Tällaista ruokaa on mukava syödä. Ehkä pyörykät olisivat voineet olla asteen rapeammiksi paistettuja pinnalta suutuntuman vuoksi, mutta sitä ei voi kutsua edes puutteeksi.

Jälkiruoaksi oli ihan pakko kokeilla klassisen rommileivoksen näköistä kuorrutettua suklaaleivosta, jossa oli välissä hilloa. Oli ihanaa saada pitkästä aikaa tuollaista suklaakuorrutettua leivonnaista. Ihan täysin se ei esikuvaansa tavoittanut – taikina oli hieman liian tiivistä ja pohjasta jopa kovaa. Hyvältä se silti maistui.

Suosittelen? Kyllä! Tulen uudestaan? Juuri nyt kävisin hakemassa kaverin syömän savutofu-”pekonilla” täytetyn BLT-leivän, jos voisin, ja ehkä hieman sipulirenkaita, ”kana”purilaisen, chili dogin, ceasarsalaatin ja kuppikakun. I kid you not. Olen vähän kateellinen teille jyväskyläläisille.

Beans&more
Asemakatu 11
Jyväskylä

ma suljettu
ti–ke 9–19
to–pe 9–20
la 9–18
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset