Ichiban Kamppi

"Tämä oli ehdottomasti onnistuneimpia syömiäni ramen-annoksia ja sellaista japanilaista makujen tarkkuutta, josta pidän."

29.9.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin Ichibanissa vuosikausia sitten, kun se (tai ainakin saman niminen ravintola) toimi Aikatalossa. Sillä oli maine laadukkaana sushipaikkana aikana, jolloin sushista ei ollut vielä tullut arkista tusinaruokaa. En muista yhtään, mitä söin, sillä tämä oli kauan ennen Hyvä kurkku -aikojani. Joitain vuosia myöhemmin huomasin katumainoksista, että ravintola oli lanseerannut erilaisia nuudeliannoksia – mainostettiinpa vegaanisiakin. Innokkaasti menin heti kysymään, mutta sillä kertaa vegaanisen liemen raaka-aineet olivat loppu. Menin pian katsomaan uudelleen, ja surukseni huomasin ravintolan lopettaneen.

Osuin Kampin Ichibanin kohdalle aivan sattumalta etsiessäni ruokapaikkaa ystäväni väitöstilaisuuden jälkeen. Listalla näkyi olevan vegaaninen ramen-annos ja vegaaniseksi muunnettavissa oleva udon-annos. Päädyin rameniin. Pieni ravintola oli aivan täynnä ja keittiö näytti kiireiseltä, joten tilasin alkupalaksi edamameja. Niitäkin jouduin odottamaan yllättävän kauan, mutta koska minulla ei ollut kiire, se ei haitannut. Olihan edessäni pullo Asahia.

Edamamet olivat yllättäen surkeita, varmasti huonoimmat koskaan saamani. Soijapapupalkoja oli keitetty tai höyrytetty aivan liian kauan niin, että palosta oli tullut epämiellyttävää tahnaa. Soijapavuistakin puuttui olennainen purutuntuma, mutta kyllä ne söi, kunhan ne sai tahmaisista paloista ulos.

Onneksi ramen-annos sen sijaan oli erittäin onnistunut. Liemi oli hyvin mieto, mutta mielestäni se toimi erinomaisesti antaen tilaa laadukkaille aineksille: mitsunan kirpakkuutta, merilevien aromia, raikasta maissia, rapsakoita ituja sekä ennen kaikkea loistavasti valmistetut siitakkeet varsinaisina umami-pommeina. Tämä oli ehdottomasti onnistuneimpia syömiäni ramen-annoksia ja sellaista japanilaista makujen tarkkuutta, josta pidän. Myös ”hyökkäävämmät” ramen-kulhot voivat olla hyviä, mutta tämä oli erityisesti minun makuuni. Varmasti palaan tänne, ja edamame-työtapaturmasta huolimatta Ichiban nousee selvästi suosituslistalle.

Ichiban
Kampin keskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 11–20.30
la–su 12–17.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset