Puhuri

"Puhuri ei onnistunut valloittamaan sydäntäni tarjoiluillaan ainakaan ensimmäisellä kerralla, mutta sympaattinen ja monin tavoin tärkeä paikkahan tämä on."

26.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Olin Lauttasaaressa esiintymässä Koneen Säätiön kartanolla kirjanjulkistustilaisuudessa, ja minun täytyisi kiiruhtaa takaisin hommiin kirjamessuille. Jotain pientä syötävää pitäisi kuitenkin saada, koska lounas jäisi todennäköisesti väliin – itse asiassa tuona päivänä väliin jäi illallinenkin, mutta sellaista messutouhu välillä on. Päätin siis pistäytyä läheiseen Kahvila Puhuriin. Se on osa Koneen Säätiön projektia, jossa kartanon viereiseen vanhaan puurakennukseen on koostettu monenkirjava tiede- ja kulttuuritoiminnan keskus. Täysin vegaaninen kahvila Puhuri yhdistää toiminnassaan sosiaalista omaatuntoa ja ympäristönäkökohtia.

Tilasin suolapalaksi croissantin ja porkkanakakun – ihan oikean sellaisen, ei raakakakun. Istuuduin pöytään parin tilaisuudessa olleen tuttavan kanssa rupattelemaan. Vegaaninen croissant oli tuttua tavaraa, ilmeisesti samaa, jota on tarjolla monissa muissakin paikoissa. Jotkut jaksavat niistä mutkuttaa, ja eiväthän ne läheskään yhtä hyviä ole kuin Italiassa saamani. Mutta ihan okei lisä valikoimaan ne ovat. Tässä tosin täytteenä oli pelkkiä vihanneksia ilman mitään makua tuovaa levitettä, joten kokemus oli vähän köyhä. Porkkanakakussa oli ihan hyvä mausteinen maku, mutta sekin oli hiukan kuiva.

Puhuri ei siis onnistunut valloittamaan sydäntäni tarjoiluillaan ainakaan ensimmäisellä kerralla, mutta sympaattinen ja monin tavoin tärkeä paikkahan tämä on. Käyn tietysti uudestaan, kun tulen Lauttasaareen seuraavan kerran.

Kahvila Puhuri
Kauppaneuveoksentie 18
Helsinki

ma–pe 11–15
(lounas 11–14)

Facebookissa

Koneen Säätiön sivuilla

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset