Ravintola Mala

"Miten tätä kuvaisi? Tuhtia, täyteläistä nuudelia, hento läpikuultava kastike ja hirvittävä määrä chiliä."

27.10.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin kesällä syömässä tässä kiinalaisessa ravintolassa, ja vaikka kookas mapo tofu -ateria miellyttikin, ei paikka jäänyt erityisesti mieleen. Kirjamessujen aikaan kaipasin kuitenkin etäisyyttä työhöni ja messuhallin hulinaan, joten päätin lähteä ulos syömään. Päädyin Malaan, ja onneksi päädyinkin, sillä tämän vierailun perusteella ravintola nousee ehdottomasti suosituslistalle. Helsingistä löytyi jälleen uusi oikean kiinalaisen keittiön edustaja! (Viimeksi helmikuussa intoilin tästä suuntauksesta.)

Otin iltalistalta annoksen ”paistettua tofua ja chilipaprikaa”. Kun se saapui pöytään, olin täysin äimistynyt. Aivan kuin eteeni olisi kannettu italialaista fetuccine-pastaa öljyisen chilin kera! Tofu nimittäin oli tofunuudelia, kuivatusta tofusta tehtyä nauhaa! Mitään tällaista en ollut koskaan syönyt, ja viestin syödessäni intoutuneena Kiinassa pitkään asuneen ystäväni kanssa.

Miten tätä kuvaisi? Tuhtia, täyteläistä nuudelia, hento läpikuultava kastike ja hirvittävä määrä chiliä. Kun söi kuivattuja chilejä, annos oli minullekin aika rankka, mutta tuoreet chilit (joita oli hirmu läjä) olivat miedompia. Annos toimi hauskasti pienen riisilisukkeen kanssa.

Listalta löytyy myös suosikkini valkosipulipavut ja kylmät valkosipulikurkut, joten tänne on ehdottomasti palattava seurueen kanssa pian. Suosittelen!

* * *

Aiempi arvio 10.8.2017

Etsimme ystäväni ja työtoverini kanssa kiireisesti lounasta WorldCon-tapahtuman tauolla. Koska aikaa ei ollut tuhlattavaksi, menimme ensimmäiseen vastaan tulleeseen ravintolaan Pasilan messukeskuksen ulkopuolella. Lounasaika oli kuitenkin juuri loppumassa, eikä WorldCon-vieraille järjestetty iltabuffet ollut alkanut, joten jouduimme tilaamaan listalta. Se ei haitannut, sillä sieltä löytyi mapo tofu kasvisversiona (ruokalajissahan on perinteisesti usein lihaakin). Varmistimme vielä keittiöstä, että ruokalaji tulisi varmasti vegaanisena, ja kokin mukaan se on normaalistikin vegaaninen.

Joimme olusiamme takapihan kesäterassilla, ja jonkin ajan päästä pöytään kannettiin isot kukkuralliset lautaselliset tofua, josta nousi erehtymätön sichuanpippurin aromi. Kuten totesin, annos oli iso, kookas, melkoinen. Jaksoin kuitenkin syödä reippaasti kaiken, kun olin kurinalainen riisin kanssa. Annoksen kastike ei valitettavasti ollut mitenkään huippuhyvää – muistikuvieni mukaan Zhoun soosi oli paljon parempaa – mutta ei se huonoakaan ollut. Mutta pippuria oli kunnolla ja nälkä lähti. Mala ei nouse suosituslistalle, mutta kokemus oli umpimähkään valittuna kyllä tosi mukava.

Ravintola Mala
Opastinsilta 10
Helsinki

ma–ti buffet 10.30–14.30
ke–pe buffet 10.30-14.30, à la carte 14.30–20
la à la carte 12.30–20
su suljettu

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,