Sori Taproom & Eatery

"Jätin osan syömättä, niin pihvistä kuin leivästä. Teen niin todella harvoin."

16.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kävin viime vuoden alun messureissulla Kalliossa toimineessa Loung3-ravintolassa, joka on sittemmin lopettanut. Kun lähetin vielä jälkikäteen kiitoksia mukavasta illasta, henkilökunta kertoi pian Kaisaniemeen aukeavasta Sori Taproom & Eaterysta, joka tarjoaisi saman panimon oluita ja kuulemma samalla asenteella tehtävää ruokaa. Sehän kiinnosti! Mutta kuten näissä hommissa ja kymmenien ravintoloiden to eat -listaa peratessa helposti käy, arviovisiittiin ehti vierähtää melkoinen tovi. Kävin kyllä viime vuonna Sorissa kerran pikaisesti oluella ja napostelemassa ranskanperunoita, mutta eihän sellaisen pohjalta arvioita tehdä. Toisaalta: olisin voinut olla käymättäkin.

Sopiva tilaisuus sattui kohdalle vihdoin rakkaan ystäväni väitöstilaisuuden jälkeen. Jotain olisi syötävä ennen illan karonkkaa, ja tämä ravintola sattui olemaan sopivassa solmukohdassa ennen seurueemme hajaantumista pistämään ykkösiä niskaan. Ovella oli lupaavasti joskin hieman hupaisasti mainoskyltti ”We have vegan beer”. Minähän en siis juomien yksityiskohdista koskaan edes muista kysellä, mutta mukavaa silti.

Ruokalistalla vegaanisuudella sen sijaan ei paljon juhlittu. Valmiita vegaanisia annoksia ei kait ollut yhtään, mutta savutofuannoksen ja falafelpurilaisen saisi muunnettua sellaisiksi. Päädyin purilaiseen.

Ensinnäkin, purilainen on törkykallis. Parilla kympillä se on samassa hintaluokassa kuin Hard Rock Cafe ja Stone’s. Nämä hinnat ovat täysin käsittämättömiä, etenkin kun täälläkään tasossa ei ollut juuri kehumista. Erinomaisen Social Burger Jointin purilaisen saa huomattavasti halvemmalla, vaikka lisukkeista joutuukin maksamaan erikseen. Puhumattakaan Tampereen Sohosta, jossa on kaksi vielä reippaasti huokeampaa oivallista purilaista.

Toiseksi, Sorin purilainen oli surkea, jopa loukkaus purilaisen idealle. Leipänä oli hankala patongin tai ciabattan viipale, jota ei tietenkään voinut haukata eikä edes leikata kunnolla. Rikoin siis kunniakoodiani ja söin hampurilaisen ”kannen” erikseen. Jouduin syömään käytännössä erikseen myös ”pohjan”, sillä falafeliksi kutsuttu kasvispihvin kuvatus hajosi palasiksi, kun sitä suunnilleen hipaisi haarukalla. Koska vegaaniseksi muutettaessa ei ollut korvattu mitään millään (In this day and age!), kokemusta hallitsi myös sama hapan tomaattinen kastike.

Jätin osan syömättä, niin pihvistä kuin leivästä. Teen niin todella harvoin.

Onneksi oli hyvää seuraa, ja kalja maistui hyvältä. Mutta tuskin minä tuosta ovesta enää sisään astun.

Sori Taproom & Eatery
Vuorikatu 16
Helsinki

ma–to 11–00
pe–la 11–02
su 16–22.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset