Bistro-Café Hygge

"Tämä oli todennäköisesti paras syömäni vegaaninen mustikkapiirakka."

9.12.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Useat ystäväni ja tuttavani mainostivat minulle uutta kahvila Hyggeä, joka on avattu Luminary-talon yhteyteen. Tarjolla olisi kuulemma jotain vegaanistakin. Sattumalta minulle aukesi mahdollisuus vierailuun saman tien seuraavana sunnuntaina, kun olin käymässä kaupungissa teatterireissulla.

Vitriinillä minua tervehti heti kaunis pino paksuja mustikkapiirakan palasia, jotka olivat lapun mukaan vegaanisia. En muistanut, koska olisin edellisen kerran maistanut mustikkapiirakkaa, joten valintani oli selvä. Juuri aamupalaa syötyäni en kaivannut suolaista, mutta tarjolla olisi ollut myös kasviswrappeja, joissa oli vihannesten lisäksi maapähkinävoita ja seesamiöljyä. Yhdistelmä kuulosti kyllä kiinnostavalta ja toi mieleen esimerkiksi vietnamilaisten kesäkääryleiden dippauskastikkeen.

Menin nauttimaan piirakasta ja soijacapuccinosta avarasti kalustetun ikkunaseinäisen salin puolelle. Mustikkapiirakka oli ihanaa! Taikina ei ollut perinteisen pullamaista (joka sekin on tietysti hyvää) vaan enemmän kakun ja piirakan välimaastossa – mehevää ja taikinan ja marjojan kohdatessa suussa sulavaa. Tämä oli todennäköisesti paras syömäni vegaaninen mustikkapiirakka.

Hyvä alku siis, ja palaan varmasti vähän myöhemmin Hyggeen katsomaan, miten valikoima kehittyy. Kahvilassahan tarjotaan myös lounasta, mutta ainakaan alkuun listalla ei näkynyt vegaanista vaihtoehtoa. Toisaalta vegaanista lounasta saa kaupungista niin hyvin, että Hyggessä kiinnostaa ennen kaikkea suolainen ja makea kahvilatarjonta lähellä asemaa, etenkin kun aukioloajat ovat noin pitkät.

Bistro-Café Hygge
Itsenäisyydenkatu 3
Tampere

ma–pe 8–20
la 9–20
su 10–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,