6K Fisu & Ranet

"Seitanin vuoksi annos ei mene suosikkien joukkoon, mutta olin silti erittäin tyytyväinen."

28.11.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen hakea vegaanista ruokaa ravintolasta, jonka nimi on ”Fisu & Ranet”, mutta elämme mielenkiintoisia aikoja. Olin pistänyt merkille ravintolan seitanannoksen jo aiemmin, mutta etenkin turkulaisen ystäväni lokakuinen valokuva annoksesta herätti mielenkiintoni. Kun etsimme ystäväni kanssa lounaspaikkaa, johon pääsisi vaivattomasti lastenvaunujen kanssa, tämä tuli mieleeni.

Kävin tilaamassa kummallekin seitanannoksen. Se on valmiiksi vegaaninen, ja mikä mukavinta, ruokalajia ei ole millään tavalla riisuttu – siihen kuuluu normaaliin tapaan remoudale-kastike ja hernemössö eli mushy peas. Annokset olivat hyvän kokoisia ja nätin näköisiäkin.

Aloitan negatiivisesta: ravintolan käyttämä seitan on valitettavasti huonommasta päästä, sellaista vähän leipämäistä känttyä, jota onneksi harvoin enää löytää. Se on suuri harmi, sillä paremmalla seitanilla tämä annos olisi noussut ehdottomasti suosikkien joukkoon. Tai vielä parempaa olisi korvata seitan tofulla. Ehdottomasti paras tämän tyylinen annos on nimittäin ollut Tenhon tofu’n’chips. Tillillä ja sitruunalla mairnoituna vielä, niin a vot. Mutta näillä mennään.

Kaikki muu on nimittäin klaarattu komeasti! Ranskalaiset ovat hyviä, remoulade-kastike on aineksiltaan monipuolista ja raikasta, ja täyteläinen hernemuhennoskin toimii. Itse pidän enemmän tuoreesta minttuisesta hernemössöstä, mutta tämä lämmin enemmän hernekeiton makumaailmaan vievä muhennos palveli sekin tehtäväänsä.

Seitanin vuoksi annos ei mene suosikkien joukkoon, mutta olin silti erittäin tyytyväinen. Ja aivan varmasti tulen tämän syömään toistekin, niin onnistunut kokonaisuus muuten oli.

Fisu & Ranet
6K, Kampin kauppakeskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 10–21
la 10–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset