El Fant

"Annos oli ilahduttava yllätys, ja makumaailma toi jännittävällä tavalla mieleen kokemukseni Apuliassa."

14.12.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Parikin tuttua on kehunut tätä Senaatintorin lähellä sijaitsevaa kahvila–lounasravintolaa, ja olen huomannut kiittäviä mainintoja silloin tällöin myös Facebookin Vegaaninen Helsinki- ryhmässä. Kokousreissuilla olenkin silloin tällöin poikennut El Fantissa aamusella katsomassa, josko olisi jotain kiinnostavaa tarjolla. Kertaakaan ei kuitenkaan mitään innostavaa ole osunut eteen. Kehujen vuoksi El Fant jäi kuitenkin kummittelemaan to eat -listalleni.

Nyt päädyimme työporukalla tänne sattumalta syömään. Vaihtoehtoina oli joko salaattipöytä tai lautasannos, ja päädyin jälkimmäiseen, sillä salaattipöydästä olisi joutunut jättämään useampia aineksia väliin. Vegaanisena lautasannoksena oli saatavilla juureksia kikhernepyreellä. Kuvauksesta oli vaikea sanoa, minkä tyylistä ruokaa eteen kannettaisiin.

Annos oli ilahduttava yllätys, ja makumaailma toi jännittävällä tavalla mieleen kokemukseni Apuliassa. Lämpimällä ja erinomaisen makuisella kikhernepyreellä lepäsi ohuita lastuja kypsennettyä puna- ja raitajuurta, johon oli saatu hieno suolainen puraisu. Porkkana- ja palsternakkakuutiot (vai oliko se juuriselleriä? en muista) toivat niille pehmeää ja maanläheistä vastapainoa. Päällä olevat hieman kitkerät yrtit täydensivät annosta. Idealtaan annos oli siis lähellä fave e cicoriaa, suurta herkkuani. Ainoa, joka puuttui, oli paahdetun leivän tuoma rapeus.

Makealla puolella näytti olevan jälleen vain banaanileipää vegaanisena, eikä se oikein jälkiruokana toimi, joten kahvilapuoli jäi testaamatta. Mutta oikein mukava lounaskokemus siis!

El Fant
Katariinankatu 3
Helsinki

ma 8.30–18
ti–pe 8.30–19
la 10–19
su 11–15

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset