Pella’s Cafe

"Nämä ovat olleet varmaankin parhaat Suomessa syömäni bagelit!"

11.12.2018

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Arvioin Hämeenkadulla toimivan Pella’s Cafen jo runsaat pari vuotta sitten, ja siitä lähtien se on ollut Hyvän kurkun suosituslistalla. Ensimmäinen vegaaninen tuote oli kuorrutettu minttusuklaabrownie, jonka olen syönyt jokusen kerran, vaikka se onkin minun makuuni hieman liian makea. Sittemmin valikoimaan on ilmestynyt myös vaihtelevasti esimerkiksi suklaamoussekakkua.

Pääosin olen kuitenkin viettänyt aikaa kahvilassa tilaamalla pannullisen lapsang souchongia, jota kahvila hankkii erinomaiselta Teekauppa Veiströmiltä. Tämän savuinen tee myös pärjää makeiden leivonnaisten kanssa hyvin.

Joulukuussa kuitenkin ilahduin huomatessani, että Pella’s oli lisännyt valikoimaan vegaanisen bagelin. Ja mikä parasta, se oli erinomainen! Kuulemma täytteet vaihtelevat, mutta molemmilla kerroilla minä olen saanut seitania, avokadoa, runsaasti vihanneksia ja meheviä kastikkeita. Bagel myös paistetaan pinnasta sopivasti rapeaksi. Nämä ovat olleet varmaankin parhaat Suomessa syömäni bagelit!

Tämän uudistuksen myötä Pella’s on entistäkin vahvemmin suosikkikahviloitteni joukossa. Sanottakoon, että brunssinkin saa etukäteen tilattuna vegaanisena, mutta minä en ole brunssi-ihmisiä, joten en ole kokeillut.

Pella’s Cafe
Hämeenkatu 14
Tampere

ma–to 7.30–20
pe 7.30–21
la 9–21
su 10.30–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset