Biáng! Stockmann

"Tofu- ja vihannesannos oli oikein toimiva, ja esimerkiksi parsakaalissa oli purutuntumaa ja mukana oli myös suosikkiani puunkorvasientä."

24.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Kun käyn kiinalaisissa ravintoloissa, tilaan ruokaa mieluiten listalta. En juuri syö edullisempaa buffet-ruokaa yksinkertaisesti siksi, että se on harvoin hyvää ja valikoima vielä harvemmin kovin vegaaniystävälinen. Edesmennyt Kim Long Tampereella oli vuosikausia sitten suosikkini, koska buffetista sai kunnon kevätkääryleitä ja aina tofua – ja sitä on kyllä ikävä. Silloin tosin en ollut löytänyt yhtään todella hyvää kiinalaista, joten arvostelukriteerit olivat erilaiset. Uskon silti, että pitäisin siitä edelleen lounasbuffet-kriteereillä. Työporukan kanssa syön silloin tällöin buffetista Home Tastessa, mutta sielläkin suosin mieluummin listaruokaa, koska se on vaan niin paljon parempaa (mutta parhaimmillaan varsin kunnollista kyllä buffetissakin). Tämä kokemus kuitenkin oli merkittävä poikkeus.

Työkaverini nimittäin ehdotti vierailua Stockmannin yhteydessä toimivassa Biáng!-ravintolassa, joka tarjoaisi pohjoiskiinalaista ruokaa. En ollut paikasta kuullutkaan, ei myöskään asiasta myöhemmin kysyessäni ystäväpariskunta, jotka ovat kiinalaisen ruoan tarjonnan asiantuntijoita.

Ravintola oli täpötäynnä asiakkaita, vaikka pöytäpaikkoja on paljon ja lisää väkeä tuli koko ajan. Henkilökunnan into tyhjentää pöytiä seuraaville toi melkein mieleen Bamboo Centerin, mutta ei meno ihan niin villiä ollut. Kävin kysymässä ruokien vegaanisuudesta, ja sain ilokseni perusteellisen ja asiantuntevan esityksen, johon koin voivani luottaa, kun asiat selitettiin nuudelisalaatissa olevaa rapukastiketta tms. myöten.

Vegaanisia lämpimiä ruokia oli kolme. Tofu- ja vihannesannos oli oikein toimiva, ja esimerkiksi parsakaalissa oli purutuntumaa ja mukana oli myös suosikkiani puunkorvasientä. Paksoi- ja sieniannoksessa oli klassisen ”sekavihanneksia”-annoksen liemi, mutta poikkeuksellisen hyvin tehtynä – tosin kun laariin saapui seuraava erä, se oli syömäkelvottoman suolaista, eli taso taitaa vaihdella. Makea munakoiso ei ole suurin suosikkini, mutta se oli hyvin tehtyä. Ja kun pääsin paikalle maistamaan ihan tuoretta erää, tajusin vasta, miten hyvä ruokalaji voi parhaimmillaan olla!

Biáng!-ravintolan ruoka ei päässyt ihan suurimpien suosikkieni tasolle, mutta lounasaikaan buffetista syöty ruoka vastasi kuitenkin hyvin laadukasta iltalistan tarjontaa ja ehdottomasti nousi suosituslistalle. Tänne palaan lounastamaan varmasti monta kertaa.

Biáng! Stockmann
Stockmann, 3. krs
Pohjoisesplanadi 41
Helsinki

ma 11–17
la 11–18.30
su 12–17.30

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset