Bun2Bun, 6K Kamppi

"Jo ensimmäisen haukkauksen jälkeen tiesin löytäneeni Suomen parhaan vegaanisen purilaisen."

12.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Ehdin tarkastella aiemmin suurta vegaaniburgerkumousta Classic American Dinerin ja Social Burgerjointin tuoreissa arvioissa, joissa myös vertailin Beyond Meat ja Moving Mountains -purilaispihvejä. Kuten jo aiemmin totesin, Beyond Meat on minusta parempi, mutta vasta nyt ymmärsin, kuinka hyvä se onkaan.

Bun2Bun on Suomen ensimmäinen kokonaan vegaaninen purilaisravintola, jolla on kaksi pistettä Helsingissä (Kampin keskus ja Redi). Kummatkin aloittivat toimintansa joulukuussa, ja Hyvän kurkun Facebook-sivun kommenteissa minulle ehdittiin ylistää ketjun purilaisia paremmiksi kuin yllä mainittujen. Ilokseni pääsin testaamaan Bun2Bunin jo tammikuussa Tieteen päivien yhteydessä. Olin kolmen päivän luennoinnin ja esittelypöytäpäivystämisen jälkeen väsynyt ja tulossa kipeäksi, mutta tämä erinomainen ateria sai minut hyvälle ja virkeälle tuulelle.

Tarjolla oli neljä vaihtoehtoa, joista päädyin valitsemaan ”BBQ&CHDR” -purilaisen: salaattia, tomaattia, sipulia, cheddarkastiketta, aiolia, bbq-kastiketta sekä Myrttisen täydellisiä suolakurkkuja. Jouduin kuitenkin odottamaan aikani, sillä 6K:n food courtin ravintoloista Bun2Bun oli tänään selvästi suosituin. Samoihin aikoihin ystäväni oli jonottanut Redissä purilaistaan puoli tuntia. Kysyntää siis on!

Kuikuilin jo kärsimättömänä tiskin lähettyvillä, kun mukaan annettu piippari hälytti, ja pääsin hakemaan purilaiseni, ranskalaiseni ja olueni. Sain mukavasti juuri siivotun pöytäpaikan, ja huokaisten paneuduin ateriaani.

Jo ensimmäisen haukkauksen jälkeen tiesin löytäneeni Suomen parhaan vegaanisen purilaisen. Ihan vastaavaa ”ensipuraisua” en ole kokenut sitten 90-luvun, kun Tampereen Tullikamaria vastapäätä ollut grilli alkoi myydä savutofupurilaisia soijajuustolla. Epookkikokemuksia kummatkin, mutta kovin erilaisia aikakausia. Ja onhan minulla ollut muitakin purilaisrakkauksia: edesmenneen Rongankadun Gopalin valtavat annokset, tai Tampereen Sohon burgerit jotka sekä maistuvat mainioilta että sijaitsevat lempikapakassani. Silti tässä se on: paras vegaaninen purilainen tällä hetkellä. Social Burgerjoint jäi nyt kakkoseksi.

Leipä oli todella hyvää, kastikkeita oli runsaasti ja ne maistuivat erinomaisilta (jossain arviossa niiden runsautta haukuttiin, ja ymmärrän, jos sottaisuus haittaa – minua ei). Kasviksiakin oli sopivasti. Ja ennen kaikkea Beyond Meat oli paistettu loistavasti! Olin pitänyt aiemmistakin kokemuksista, mutta tämä sai minut hymisemään ja huokailemaan onnesta.

Ranskalaiset perunatkin olivat hyviä, ja niiden dipiksi valitsin tryffelimajoneesin. Tryffelin rakastajille tällaiset ovat varmaan loukkaus, mutta pikaruokaympäristössä tämä oli hauska ja toimiva idea. Ranskalaisannos oli myös sopivan kokoinen.

Toivon kaikesta sydämestäni, että Bun2Bun -ketju onnistuu, pysyy ja paranoo ja levittää ilosanomaansa myös lähemmäksi kotikontujani. Tiedän, missä käymme vaimon kanssa lounaalla seuraavalla Helsingin reissulla.

PÄIVITYS 7.9.2019:  Kuten varmasti kaikki tietävät, Bun2Bun menestyy, pysyy ja paranee. Vaimokin tykkäsi. Arvion kirjoittamisen jälkeen olen kokeillut jokaista listan purilaista ja olen suunnattoman onnellinen käydessäni purilaisella joka jumalan kerta.

Bun2Bun
Kampin keskus
Urho Kekkosen katu 1
Helsinki

ma–pe 10–21
la 10–22
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , ,