Papu ja Pata

"Porkkalakiusauksen maku oli niin täyteläinen, että kotona olisin syönyt vastaavaa kolme lautasellista ja kaatunut onnellisessa koomassa sohvalle."

14.1.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Manun ja Jullen perustamaa palstaa hoitaa nykyään pääosin Ville, joskin perustajatkin tekevät satunnaisia vierailuja. Hyvä kurkku toimii myös Facebookissa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi maha. Juomakin maistuu.

Lounaskahvila Papu ja Pata avasi ovensa Kalevassa viime vuoden heinäkuussa, ja heti alusta lähtien se mainosti täysin vegaanista lounaspöytää. Gastropavun Liina kävi arvioimassa paikan heti tuoreeltaan ja kehui sitä kovasti, ja Facebook-päivityksistä päätellen ravintolasta on tullut blogaajan suosikki. Myös Hyvän kurkun Manu on löytänyt ravintolan ja käy siellä usein työreissuillaan. Minulla kesti aikansa päästä kokeilemaan, sillä ravintola sijaitsee sivussa tavallisilta kulkureiteiltäni. Tällä kertaa onneksi äkkäsimme vaimon kanssa poiketa, kun olimme noutamassa uutta ruokapöytäämme Kalevasta.

Kun tiesi olevansa menossa syömään vegaanista lounasta, ei odottanut tällaista tunnelmaa. Pavussa ja Padassa nimittäin on perinteikkään suomalaisen lounasravintolan tunnelma vailla mitään hippimäistä tai julistavaa. Väen kirjostakaan en olisi arvannut olevani kasvisravintolassa.

Vitriinissä näkyi olevan kaikenlaisia vegaanisia herkkuja kuten laskiaispullia, toscapiirakkaa ja vihiksiä, mutta nyt tulimme lounaalle. Keräsin lautaselleni hieman salaattipöydän antimia, aimo annoksen porkkalakiusausta sekä tofu-seesamiwokkia. Keittolautaselle otin kurpitsakeittoa krutongeilla, ja tarjottimelle sain vielä mukaan jälkiruoan – maapähkinä-suklaamoussea karamellisoidulla banaanilla! Tuoreen sämpylän puolikkaiden päälle otin valkosipulista margariinia ja punertavaa hummusta.

Kurpitsakeitto oli oivallista, ja krutongeissa oli hieno paahteinen maku. Sämpylä sopi keiton kanssa todella hyvin. Harvoin sosekeitto näin hyvää on etenkään lounasbuffetissa. Porkkalakiusauksen maku oli niin täyteläinen, että kotona olisin syönyt vastaavaa kolme lautasellista ja kaatunut onnellisessa koomassa sohvalle. Lounaan yllättäjä oli kuitenkin tofu-seesamiwokki. Se nimittäin oli selvästi parempaa kuin keskitason kiinalaisessa ravintolassa! Ylipäätään kaikki ruoat oli maustettu hyvin – kotiruokamaisuus ei tarkoittanut riman laskemista.

Ja se jälkiruoka. Huh huh! Eihän missään lounasravintolassa saa tuollaista. Mousse ja banaanipalaset olisivat istuneet hyvin hienompaan iltaravintolaankin.

Papu ja Pata ponnahti saman tien suosikkikaartiin, ja täytyy yrittää käydä uudestaan, vaikkei se vakireiteillä olekaan.

Papu ja Pata
Sammonkatu 15
Tampere

lounas ma–pe 10.30–14.30
kahvila ma–pe 8.30–15
vaihtuva iltamenu to 1619
la & su suljettu (paitsi ilmoitettuina teemapäivinä)

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset