Classic American Diner Koskikeskus

"Kun Samuli ehdotti vegaanisten pirtelöiden tilaamista, en voinut tehdä muuta kuin suostua. En nimittäin ollut koskaan juonut pirtelöä!"

7.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Olimme Samulin kanssa viettämässä lauantaipäivää baarissa viimeistellen näitä Hyvän kurkun uusia kotisivuja. Töitä oli runsaasti, ja kaipasimme tuhtia syötävää. Facebookin Vegaaninen Tampere -ryhmässä oli hehkutettu Classic American Diner -ketjun lanseeranneen Koskikeskuksen ravintolassa erillisen vegaanisen ruokalistan. Sitähän oli kokeiltava. Ketjuhan oli tuomassa Beyond Meat -pihvejä Suomeen, ja jo vuoden vaihteessa kerkesin kokeilla niitä jokusen kerran. Nyt kuitenkin luvassa olisi monipuolisempaa tarjontaa!

Istahdimme innostuneina klassisten Hämähäkkimies-sarjisten kansien koristelemaan loosiimme ja syvennyimme ruokalistaan. Tarjoilija tosin kertoi, että ihan kaikkea ei olisi saatavilla näinä ensimmäisinä päivinä: ketju ei ollut onnistunut hankkimaan kaikista aineksista kunnollista varantoa. Beyond Meat -makkarat jäivät siis haaveeksi, samoin padron-paprikat. Mutta tilasimme jaetuksi alkupalaksi kukkakaalisiipiä ja kummallekin oman hampurilaisaterian.

Kukkakaalit saapuivat pöytään aika pian klassisten porkkana- ja selleritikkujen kanssa. Itse ”siivet” näyttivät olevan hieman tempuraa muistuttavaa vähittäiskauppatavaraa, joka oli juuri saapunut markkinoille – tai ainakin ne muistuttivat sitä. Esimerkiksi Muusan tai Jack the Roosterin siipien tasosta siis jäätiin kauas, mutta siipikastike oli oikein oivallista, sillä se ei ollut liian etikkaista. (Vegaanisissa siipiannoksissa kuin ei ole sitä läpitunkevaa rasvaisuutta, jota leikkaamaan vahva etikkaisuus perinteisessä siipisoosissa on tarkoitettu.) Olimme siis vallan tyytyväisiä annokseen.

Purilaisten saapuessa ilahduin huomatessani, että niissä oli nyt parempi sämpylä kuin viime kerralla. Annokseni oli muutenkin oikein onnistunut. Samuli sen sijaan totesi, että hänen vegaanijuustoton versionsa jäi sitä kaipaamaan. Maistoin ja päädyin yllätyksekseni samaan lopputulokseen. Vaikka en umpirasvaisista vegaanijuustoista niin perusta, tähän annokseen cheddaria jäljittelevä viipale kuuluu ehdottomasti.

Mikä parasta, annoksessa oli mukana erinomaista coleslaw-salaattia, johon oli saatu omaleimainen mausteinen aromi fenkolilla tai ehkä kuminalla (myönnettäköön että baarityöskentelyn ohessa nauttimamme pari tuoppia olivat puuduttaneet makuaistiani hiukan).

Myhäilin tyytyväisyydestä, ja kun Samuli ehdotti vegaanisten pirtelöiden tilaamista, en voinut tehdä muuta kuin suostua. En nimittäin ollut koskaan juonut pirtelöä! Olin aina olettanut, että moinen överimakea americana-pommi ei olisi minun makuuni. Mangopirtelö oli kuitenkin tosi hyvää. Sen sijaan Samulin tilaama suklaapirtelö ei ollut yhtään minun juttuni, mutta suklaan rakastaja pitäisi varmasti.

Tänne pitää päästä pian uudelleen vaimon kanssa. Vallan hyvä kokemus uusien Hyvän kurkun sivujen ensimmäiseksi arvioksi.

Classic American Diner Koskikeskus
Hatanpään valtatie 1
Tampere

ma–la 11–20
su 12–19

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset