Classic & Vegan Ravintola

"Tähdet olivat oikeassa asennossa, sillä oli lasagnepäivä!"

13.9. 2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Huhtikuussa Hakaniemen metroaseman käytävällä ovensa avannut Classic & Vegan kiinnitti huomiota heti alkuun, sillä se avasi ovensa monikossa – ”klassisen” ja ”vegaanisen” oven. Tämä vitsaileva käytäntö nojaa siihen, että vaikka valtaosa ravintolan tarjonnasta on vegaanista, paikka tarjoaa ruokaa myös sekasyöjille. Kieli poskessa luodun porttiteorian mukaan heille on oma ovensa vegaanisen ruoan maailmaan. Ihan hauskaa, vaikka tietysti joku siitäkin poltti verkkokeskusteluissa päreensä. Polttakoon.

Pääsin käymään lounaalla jo toukokuussa. Laajan buffetin pääosan muodostavat Lähi-idän monien keittiöiden perusruokalajit falafeleista viininlehtikääryleisiin, hummukseen ja muihin ohutleivän avulla syötäviin tahnoihin. Kumppanina oli kuitenkin perinteistä kotiruokaa vegaanisena versiona: seitanstroganoffia ja kermaperunoita! Olin vallan tyytyväinen lounaaseen ja odottelin pääseväni varsinaiselle arvioreissulle, kunhan uusi sivusto olisi valmis. Odotus venyi kesän yli, mutta sillä välin kuulin Manulta, toiselta Hyvän kurkun perustajalta, paljon hyvää luovasti vaihtelevasta lounastarjonnasta.

Kun syyskuun työreissut alkoivat, käytin ensimmäisen tilaisuuden hyväkseni ja viiletin lounastauolla uudestaan buffetin ääreen. Tähdet olivat oikeassa asennossa, sillä oli lasagnepäivä! Satuin myös paikalle juuri silloin, kun tuoreita falafeleja tuotiin tarjolle. Valikoima oli niin runsas, että kaikkea en saanut lautaselle mahtumaan.

Satuin istumaan vanhan 90-luvulta tutun kaverin kanssa samaan pöytään, ja yhdessä mietimme, miten pitkälle on tultu niistä ajoista, kun maksoimme ilolla mikrolämmitetyistä jauhoisista falafeleista ranskalaisilla Stadin Kebabissa. Nämä falafelit nimittäin olivat meheviä, rapeakuorisia ja maukkaita – varmasti buffetissa taso vaihtelee, mutta tänään ainakin se oli todella korkealla! Linssilasagne oli myös todella hyvää. En ollut syönyt sellaista pitkään aikaan, ja olin unohtanut, miten hyvä yhdistelmä se on. Maku ei ollut yhtään tunkkainen (mikä käy usein kasvisjuustojen kanssa), vaan sitä oli täydennetty taiten yrttiöljyllä.

Ravintola oli ihan täynnä väkeä, ja ruoka näkyy houkuttelevan porukkaa laidasta laitaan. Kahden oven taktiikka tuntuu siis toimivan. Mielelläni suosittelen tätä paikkaa.

Classic & Vegan
Hakaniemen metroasema
Helsinki

ma–to 10–21
pe 10–22
la 11–22
su11–21

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, , , , , , , , ,