Hey Poke

"Kovin ihmeellistä curryn maku ei ollut, mutta kyllä se tällaisessa pikalounaassa toimi."

17.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Makkaratalon eli Citycenterin yläkerran ravintola-alue on täyttynyt sekä liikkeistä että asiakkaista, vaikka alkujaan tilanne näytti ainakin satunnaisesta kävijästä hieman kehnolta. Olin ehtinyt tähän asti aterioida vain Döner Harjussa ja Social Burgerjointissa. Tällä kertaa kaipasin jotain kevyempää ja nopeaa syötävää luentoreissun päätteeksi ennen junan lähtöä. Katselin ravintoloiden listoja ja pysähdyin havaijilaisen Hey Poken kohdalle. Olin vilkaissut paikkaa aiemminkin mutta jostain syystä en ollut päätynyt valitsemaan sitä, ehkä seitankebabin tai burgerin himossani. Nyt oli juuri oikea aika kevyelle kulhoruoalle.

Listalla näkyi olevan vakiannoksena kasviskulho muistaakseni tofulla ja lehtikaalilla (paikan kotisivut ovat maksimaalisen epäinformatiiviset, joten en voi tarkistaa). Päädyin kuitenkin vegaaniseen kesäkauden Buddha-kulhoon, jossa oli currymaustettua kukkakaalia, papuja, kikherheitä sekä avokadotahnaa ja vihreä salaatti edamame-pavuilla. Koristeellisena lisänä oli kaunis raitajuuren viipale.

Pidän kulhoaterioista, ja teemme niitä usein vaimon kanssa. Kaiholla muistelen edesmennyttä Kampin DATE+KALE –ravintolaa, joka tarjosi parhaita tällaisia annoksia, joita olen koskaan syönyt. Hey Poke oli siksi ilahduttava kokemus, vaikka se ei päässyt lähellekään samaa tasoa.

Currymauste kukkakaalissa, pavuissa ja kikherneissä ei ollut kosteaa ja kastikemaista vaan kuivempaa tahnaa, mikä sopi salaattiannokseen ihan hyvin. Kovin ihmeellistä curryn maku ei ollut, mutta kyllä se tällaisessa pikalounaassa toimi. Salaatti oli myös onnistunutta, ja edamamet viimeistään varmistivat, että lounas oli myös ravintoarvoiltaan varsin hyvä. Rapsakka raitajuuri oli kiva lisä. Ainoa miinus annoksessa oli riisi. Se ei ollut missään nimessä huonoa, mutta hieman mitäänsanomatonta se oli. Tämäntyylisissä annoksissa, aivan kuin susheissa, riisin pitäisi olla kuitenkin huolella valmistettua.

Tulen varmasti käymään Hey Pokessa uudestaan, sillä viereisessä pöydässä nautittu lehtikaaliannos näytti oivalliselta. Tämän kokemuksen perusteella ravintola ei kuitenkaan nouse suosituslistalle, vaikka olinkin lounaskokemukseen ihan tyytyväinen.

Hey Poke
Kaivokatu 8
Kauppakeskus Citycenter

ma–to 10–20
pe 11–21
la 12–21
su 12–18

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset