Paulig Kulma

"Banaanien käyttö leivonnassa on aina melkein kammottanut minua. Silti tällä kertaa ihastuin!"

19.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Vegaaniselta tarjonnaltaan hyviä kahviloita alkaa nykyään olla Helsingissäkin kohtuullisen hyvin, vaikka Tampere oli vuosikausia valovuosia edellä ja on mielestäni edelleen johdossa (kotiseuturakkaus värittää arvostelmaa vain hitusen). Kahvila-aamiaisten puute on kuitenkin ollut polttava koko maassa, enkä ole paria kolmea kahvilaa lukuun ottamatta käynyt reissuaamiaisella missään muualla kuin hotelleissa. Hotelliketjuissa aamiaistarjonta onkin jatkuvasti parantunut. Kaikkiin reissuihini ei kuitenkaan kuulu hotellimajoitusta, ja usein saavun Helsinkiin aikaisin ja väsyneenä ennen pitkää luentosessiota tai vastaavaa. Aamiaistarjonnalle siis on tarvetta.

Rakas ystäväni oli maininnut, että Kluuvin kauppakeskuksen Paulig Kulma –kahvilassa saisi vegaanista aamupalaa. Olin kyllä käynyt siellä kahvilla useamman kerran työreissuilla, mutta jostain syystä olin jättänyt tilaamatta syömistä. Nyt perehdyin aamiaisruokalistaan, joka tosin oli otsikoitu inhoamallani väännöksellä ”breku”. Mutta mitä pienistä. Siinä oli useampi vegaaninen vaihtoehto, joista saattoi valita kaksi aamiaispakettiin.

Aamiaiskokonaisuuden hinta hirvitti hieman, sillä se oli keskihintaisen tai hieman sitä korkeamman lounaan hintainen (riippuu tietysti alueesta). Mutta koska tiesin tarvitsevani tukevan aamiaisen, purin hammasta. Onneksi, sillä ruoka oli mielestäni joka euron arvoista.

Avokadoleipä oli tehty taidolla: erittäin tummalla leivällä oli sopivan kitkeränsuolaista lehtikaalipestoa ja sen päällä oivasti maustettua avokadoa. Kokemus toi mieleen ihanan Butcher’s Daughterin New Yorkissa. On vaikea sanoa näin pitkän ajan jälkeen, oliko tämä yhtä hyvää, mutta erittäin herkullinen leipä oli.

Toinen aamiaisen elementti oli banaanipannukakkuannos. En muista, olenko maininnut tätä aiemmin: minä en järin perusta banaaneista. Banaanien käyttö leivonnassa on aina melkein kammottanut minua. Silti tällä kertaa ihastuin!

Annokseen kuului paksu, mehevä ja pinnalta juuri sopivasti käräytetty pannukakku, banaaniviipaleita, marjoja ja vaahterasiirappia. Annos vain vahvisti New York –nostalgiaani. En odottanut mitään tällaista. Suosittelen Paulig Kulmaa mielelläni mutta edelleen hämmentyneenä.

Paulig Kulma
Kauppakeskus Kluuvi
Aleksanterinkatu 9
Helsinki

ma–pe 7.30–20
la 9
su 10–20

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset