Ravintola Fujimi

"Huudahdin ilosta, kun maistoin inarisusheja. Ne nimittäin olivat juuri sillä tavalla 'jälkiruokamaisia' kuin kuuluukin."

17.9.2019

Vuonna 2010 perustettu Hyvä kurkku on arvioinut satojen suomalaisten ja ulkomaisten ravintoloiden vegaanitarjontaa. Arvioita kirjoitetaan vapaaehtoistyönä, palkkiona nautinto ja usein kovin täysi vatsa. Juomakin maistuu.

Etsin kevyttä syömistä illalla Tampereen keskustasta aseman liepeiltä. Olin uupunut raskaan ja monivaiheisen päivän jälkeen, ja mahani kaipasi nyt jotain muuta kuin erinomaista baariruokaa, jota yleensä tuolla suunnalla syön. Pyöriskelin epätietoisena, kunnes muistin, että Aleksanterinkadulla olisi sushipaikka. Se ei ollut koskaan kiinnostanut minua, kun olin vilkaissut listaa. Mutta sushi olisi nyt juuri sitä, jota lääkäri määräsi.

Saavuttuani ravintolan eteen havaitsin hämmästyksekseni, että entinen Oca Sushi & Robata oli lopettanut, ja tilalle oli auennut uusi ravintola Fujimi. Ravintola olikin auennut vasta äskettäin, joskin vanha ravintola oli pyörinyt uudessa omistuksessa jo maaliskuusta.

Heti tilatessani tajusin, että minua palveli mukava tarjoilija Yuna, jonka muistin edesmenneen Nomun parhailta ajoilta. Hän esitteli silminnähden ylpeänä uuden ravintolan annoksia ja korosti, että nyt panostetaan mahdollisimman aitoihin sushikeittiön raaka-aineisiin. Tilasin listalta löytyvistä kasvissushivalikoimista pienemmän – vegaanisuus täytyy muista mainita erikseen tilatessa!

Väsymykseni ja allapäisyyteni kaikkosi heti annoksen saavuttua. Fujimi nimittäin nousi ainakin tämän annoksen perusteella saman tien samaan erinomaiseen kärkikastiin kuin Umami ja Maka Sushi.

Alkupalaksi nautin jännää punaista wakamesalaattia. Se oli ihan hyvää mutta ei mitenkään erikoista. Sushit sen sijaan olivat todella laadukkaita! Makirullissa oli sisällä ravintolan keittiössä keitettyä porkkanaa, jonka maku oli juuri oikea tähän tarkoitukseen. Herkkusieni-nigirin paahteisuus oli mahtavaa, samoin kesäkurpitsanigirin, ja kummassakin oli päällä oivaa yrttiöljyä. Avocadonigirit olivat nekin vallan onnistuneita. Huudahdin ilosta, kun maistoin inarisusheja. Ne nimittäin olivat juuri sillä tavalla ”jälkiruokamaisia” kuin kuuluukin.

Kiitos Fujimille siitä, että piristitte minua hieman synkeän päivän iltana. Lounasaikaan täytyy käydä joskus kokeilemassa myös kulhoannos, mutta ehdottomasti tulen syömään illalla vaimon kanssa isomman sushilajitelman ja alkupaloja – esimerkiksi tuliset edamamet misomausteella kiinnostavat!

Ravintola Fujimi
Aleksanterikatu 29
Tampere

ma-ke 14-21
to-la 12-22

Kotisivut

Facebookissa

Lue lisää näistä aiheista:

, ,

Uusimmat arvostelut

Uusimmat suositukset